18
Ekim
2024
Cuma
MAMAK - ANKARA

TOKİ konutları için takvim belirlendi

Toplu Konut İdaresi (TOKİ), yoksul kesim için yapılacak ve 100 YTL başlangıç taksiti ile satılacak 45 metrekarelik konutlar için ihaleleri başlattı.

TOKİ, Ankara, Van, Diyarbakır, Mersin ve Bursa’da, toplam 4 bin 112 konut için ihaleye çıktı. Toplu Konut İdaresi Başkanı Erdoğan Bayraktar, konutların satışına mart ayından önce başlayacaklarına işaret etti.

Ankara Mamak’ta bin 260 konut için 5 Mart tarihinde ihale yapılacak. 5 ilde 4 bin 112 konut için ihaleleri ilan eden TOKİ, ihale tarihlerini 1 ay öne çekerek, il sayısını 11’e, konut sayısını da 9 bin 174’e çıkardı.

TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar, net büyüklüğü 39-47, brüt büyüklüğü ise ortalama 50 metrekare olacak konutların, diğer konut projelerinin içinde yer alacağını, vatandaşın her türlü altyapı, ısınma ve çevre sorunu çözülmüş konutlarda oturacağını anlattı.

Ortalama 28-30 bin YTL'ye mal olacak konutların, gerçekten yoksul kesime satılması için kaymakamlıklar, valilikler ve yerel yönetimlerin gereken önlemi alacağına ve,Geliri düşük vatandaşların konut sahibi olabilmesi için Kaymakamlık ve muhtarlıklardan alınacak fakirlik ilmuhaberi(yoksulluk Belgesi)istenecek diyen Bayraktar "vatandaş evine girene kadar, başvuruda bile para almayacağız. İçine yerleşince 100 YTL taksit başlayacak ve 20 yılda geri ödenecek" dedi.

Fazla başvuru olması halinde hak sahiplerinin çekilecek kurayla belirleneceğini belirten Bayraktar, 100 YTL'yi ödeyemeyecek durumdaki vatandaşların parasını da, kamuoyunda "FAKFUKFON" olarak bilinen sosyal yardımlaşma ve dayanışma fonlarının ödemesinin öngörüldüğünü bildirdi.

Abdullah Ortaç Mamak KENTHABER
Yayın Tarihi : 3 Aralık 2008 Çarşamba 09:16:55
Güncelleme :3 Aralık 2008 Çarşamba 09:21:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?