18
Ekim
2024
Cuma
MAMAK - ANKARA

Zabıtadan sigaraya veda

Mamak Belediyesi Zabıta Müdürlüğü Dünya Sigarayı Bırakma Günü’nde anlamlı bir olaya imza attı. Zabıta Müdürü Mustafa Orhan’ın önderliğinde 25 personel sigaraya elveda dedi.

Sigaralar Çöpe

Dünya Sigarayı Bırakma Günü’nde Mamak Belediyesi’nin zabıta birimi ‘sigaraya elveda’ dedi. Mamak Belediyesi Zabıta Müdürlüğü’nde görevli 25 personel, bir daha başlamamak üzere sigarayı bıraktı.

Örnek Davranış

Sigaraya ‘güle güle’ diyenler arasında yer alan Zabıta Müdürü Mustafa Orhan, 32 yıldan bu yana sigarayı kullandığını ve günde 2,5 paket sigara içtiğini belirterek, “Teşkilata örnek olmak için 32 senedir koynumda beslediğim düşmana elveda diyorum. Birimimizdeki diğer personelin sigarayı bırakması için de çaba sarfedeceğiz” dedi. Orhan, çevresinde kendisini sigara içerken birisinin görmesi halinde tepeden tırnağa giydireceğinin de sözünü verdi.

“Kararlılar”

20 yıldan bu yana sigara içtiğini ifade eden Basın Müdürü Ali Bozdağ da, daha önce de sigarayı bırakma girişimlerinin olduğunu ancak bu sefer kesin kararlı olduğunun altını çizdi. Sigara içenlerin bulundukları ortamda, kullanmayanlara da zarar verdiğine işaret eden Bozdağ, sigarayı, sağlığının dışında çocuklarına kötü örnek olmamak için bıraktığını ifade etti.

“Sağlıklı Hissediyorum”

Sigarayı bırakanlardan zabıta müdür yardımcısı Refah Arslan ise 40 yıldır sigara içtiğini dile getirerek, “Kısa bir süre önce sigarayı bıraktım. Kendimi bu süre içinde çok rahat ve sağlıklı hissediyorum. Sigara kullanırken kendimi ikinci sınıf gibi hissediyordum.” şeklinde konuştu.

Sigara Çok Zararlı

33 yıldır sigara kullandığını belirten Mustafa Şahin ise daha önce sigarayı bırakmamanın üzüntüsünü duyduğunu dile getirdi. Sağlık İşleri Müdürü Hilmi Bedir de sigaranın zararlarına vurgu yaparak, “Türkiye’de sigaradan her yıl ortalama 100 bin kişi hayatını kaybediyor. Ayrıca yangınların yarısı da sigaradan kaynaklanıyor” dedi.

Sigaraya Elveda

Vatandaşların da destek verdiği örnek kampanyada Zabıta Müdürlüğü ekipleri, ceplerindeki son paketleri ve sigaraları kırarak attı. Personel, sigarayı bırakmalarını da üzerinde ‘sigaraya elveda’ yazılı çikolatayla kutladı.
 

Abdullah Ortaç/Kenthaber Mamak
Yayın Tarihi : 10 Şubat 2010 Çarşamba 10:04:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?