16
Eylül
2024
Pazertesi
ESKİŞEHİR

Belediyeye operasyon!

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi'nin 'Kentsel gelişim ihalesi'yle ilgili sürdürülen soruşturma kapsamında, 10 belediye çalışanı gözaltına alındı. İfadeye çağrıldığı iddialarını yalanlayan Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, operasyonu 'seçim arifesinde itibarsızlaştırma' olarak nitelendirdi. Eskişehir Büyükşehir Belediyesi'nin 'Kentsel gelişim ihalesi'yle ilgili sürdürülen soruşturma kapsamında bu sabah yaklaşık 10 kişi gözaltına alındı.

Gözaltına alınanlar arasında belediyenin üst düzey yöneticileri de bulunuyor.

2 yıldır sürdürülen soruşturma kapsamında şüpheliler evlerinden gözaltına alınırken, belediyede herhangi bir aramanın yapılmadığı, evrakın daha önce incelendiği belirtildi.

BÜYÜKERŞEN: İTİBARSIZLAŞTIRMA ÇABASI
İfadesi alınmak üzere savcılığa çağrıldığı iddia edilen Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen ise iddiaları yalanladı.

Büyükerşen, yapılan operasyonu "seçim arifesinde itibarsızlaştırma" olarak nitelendirdi.

'BENİMLE UĞRAŞIYORLAR'
Sabahın erken saatlerinde bir operasyona maruz kaldıklarını belirten Büyükerşen, şunları söyledi:

''Gözaltına alınan arkadaşlarımız hakkında emniyetten bize açıklama yapılmadı. İnternette beni ifadeye çağırdıklarına dair bir takım haberler dolaştığını görüyoruz. Beni ifadeye çağırmadılar, böyle bir şey yok. Benimle uğraşıyorlar. Fakat netice alınamadığı için arkadaşlarımızla uğraşmaya devam ediyorlar. Benim ve Eskişehir için endişelenecek bir şey yok. Yaptığımız hizmetleri bütün Türkiye ve yurt dışından kurum ve kuruluşlar biliyor.''

CHP'Lİ VEKİLLER ESKİŞEHİR'E GİTTİ
Öte yandan CHP'nin yerel yönetimlerden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Günaydın ve bazı partililer Eskişehir'e gitti.

 

 

...
Yayın Tarihi : 28 Ocak 2013 Pazartesi 11:10:19
Güncelleme :28 Ocak 2013 Pazartesi 13:57:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?