8
Eylül
2024
Pazar
ESKİŞEHİR

Kurban pazarlıkları kızıştı

Kurban Bayramı'na sayılı günler kala Eskişehir'de bulunan hayvan pazarında satışlarda yaşanan pazarlıklar renkli görüntüler oluşturuyor.

Bayrama az bir süre kala vatandaşlar pazarlarda kurban bulma telaşına düştü. Şehrin belirli yerlerinde bulunan çiftliklerde ise kurbanlıkların bitmek üzere olduğu öğrenildi. Eskişehir Büyükşehir Belediyesi tarafından açılan hayvan pazarına ise ilçelerden ve bazı illerden kurbanlıklar gelmeye devam ediyor. Pazara gelen vatandaşlar ile kurban satıcıları arasında sıkı pazarlıklar geçmesi renkli görüntülere neden oluyor.

Kurban satıcısı Mehmet İlgu, kurban fiyatlarının geçen yılla aynı olduğunu söyledi. İlgu, vatandaşın şehir merkezine uzak pazarı tercih etmediğini söyleyerek, "Bu yıl fiyatlar 400 TL ile bin 200 TL arasında değişiyor. Müşteriden çok pazar yerinden şikayetçiyiz. Vatandalar pazarın uzak olmasından dolayı gelip kurbanlık almıyor. Geçen yıla oranla fiyatlarımız aynı. Kurbanlıklarımızı bir an önce satarak evimize dönmek istiyoruz. Çadırda kalıyoruz. Burası soğuk ama ne yapalım ekmek parası" dedi.

Ağrı'dan büyükbaş kurbanlık satmak için Eskişehir'e gelen Sinan Günboğa ise, bayrama kadar kurbanlık satışının biteceğini anlatarak, "Müşterilerimiz arife gününü bekliyor. Ancak arife gününe kadar kurbanlıklar kalmayabilir. Kalanların ise fiyatları üst seviyeye ulaşabilir. Pazarda mal yok. Çiftliklerde bulunan mallar ise bitmek üzere. Bu sene büyükbaş kurbanlıkların fiyatları 4 bin TL ile 5 bin TL arasında değişiyor. Ağrı'dan geldik. Çadırın içinde kalıyoruz. Bir an önce satıp, bayramı memleketimizde yapmak istiyoruz" diye konuştu

İHA
Yayın Tarihi : 9 Ekim 2013 Çarşamba 15:49:01
Güncelleme :9 Ekim 2013 Çarşamba 15:50:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?