19
Eylül
2024
Perşembe
BAŞYAYLA - KARAMAN

Kiraz şenliği yapıldı

Başyayla'da geleneksel hale getirilen Kiraz Festivali düzenlenen etkinliklerle kutlandı. Kiraz güzeli ve kiraz ağasının da seçildiği festivalde en iyi kiraz yetiştiricisine de ödül verildi.

Renkli görüntülere sahne olan kiraz festivalinin açılışında konuşan Başyayla Belediye Başkanı Mustafa Kara, kirazın ilçe ekonomileri için çok önemli bir yer tuttuğunu belirterek, "Festivalimizin amacı çoğunluğunu yurt dışına ihraç ettiğimiz kirazı daha iyi tanıtmak ve ilçemizin tanıtımına katkıda bulunmaktır. Ayrıca bu festival ile turistik mekanlarımızı ve doğal güzelliklerimizi de tanıtma fırsatı buluyoruz" dedi.

Karaman Valisi Hasan Basri Güzeloğlu ise çiftçilere organik tarıma yönelmelerini tavsiye ederek, "Şu an bu bölgede 50 bin kiraz fidanı mevcut. Bu fidanlardan 2 bin 500 ton ürün elde ediliyor ve 5 milyon YTL gelir elde ediliyor. Bu geliri kaybetmemek için organik tarıma yönelmek şart. Biz valilik olarak organik tarım ile ilgili tüm projelere destek vermeye hazırız" diye konuştu.

Konuşmaların ardından 4-6 yaş arası kız çocukları arasından kiraz güzeli seçildi. Birinci olan Zehra Doğan’a altın hediye edilirken dereceye giren diğer çocuklara ise çeşitli hediyeler verildi. En iyi bahçe düzeni ve en iyi kiraz yetiştiriciliği dallarında da düzenlenen yarışmalarda dereceye giren çiftçilere tarım ilaçları ve malzemeleri verildi. Festivalde kiraz ağası ise 5 bin YTL ile ihaleyi kazanan Süleyman Dağdelen oldu.

Yöresel sanatçıların verdiği konserlerle devam eden Kiraz Festivaline, AKP Karaman Milletvekilleri Mevlüt Akgün ve Yüksel Çavuşoğlu ile bazı ilçe belediye başkanları da katıldı.

 

İHA
Yayın Tarihi : 25 Haziran 2005 Cumartesi 18:38:53
Güncelleme :28 Kasım 2005 Pazartesi 13:05:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
AHMET BALLAN IP: 85.98.166.xxx Tarih : 4.07.2006 23:08:50
sevgili başyaylalılar bende bir başyaylalı olarak yapmış oldugunuz festivalı gururla seyrettim.çok gelmek istedim ama olmadı ama şimdi şu an ailem orda.ben göztepe mahallesinden paşanın torunuyum.inşallah birdahaki festivale gelecem.hepinize iyi akşamlar diliyorum.izmir ürkmezden selamlar