21
Eylül
2024
Cumartesi
HACILAR - KAYSERİ

Bugün "Gaziler Günü"

Kayseri’nin Hacılar ilçesinde düzenlenen törenle 19 Eylül Gaziler Günü kutlandı.

Hacılar Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen törene, Hacılar Kaymakamı Harun Öksüz, Hacılar İlçe Jandarma Komutanı İbrahim Şahin, Hacılar Belediye Başkanı Ahmet Herdem, İlçe Emniyet Müdür Vekili Adnan Avşar, daire amirleri, gaziler ve öğretmenler katıldı.

Atatürk Anıtı’na çelenk sunulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan törende bir açıklama yapan Hacılar Kaymakamı Harun Öksüz, milletin var olmasında ve vatan edinilmesinde şehitlerin ve gazilerin büyük payları olduğunu belirtti. Kaymakam Öksüz, “Bu vesile ile bize bu ülkeyi emanet eden, bu toprakları yurt eden başta Ulu Önder Atatürk olmak üzere tüm şehitlerimizi, gazilerimizi rahmetle ve minnetle anıyorum” dedi.

Senede bir kere de olsa tüm şehitlerimiz ve gazilerimizin anılmasının büyük önem arz ettiğini belirten Hacılar Belediye Başkanı Ahmet Herdem ise, sadece bu nesle değil gelecek kuşaklara da bu günleri hatırlatmanın kamunun görevi olduğunu belirtti. Başkan Herdem, “Bu memleketin kolay elde edilmediğini, vatanın bağımsızlığının kolay kazanılmadığını, yeni nesillere gösterme açısından bu gibi günlerin çok anlamlı olduğunu düşünüyorum. Bu vesile ile tüm gazilerimizin Gaziler Günü’nü kutluyorum” şeklinde konuştu.

Kıbrıs Gazisi Ahmet Herdem de, “Allah bir daha Gaziler Günü yaşatacak savaşlar vermesin” temennisinde bulunarak tüm gazilerin Gaziler Günü’nü kutladı.
Tören yapılan açıklamaların ardından son buldu.
 

İHA
Yayın Tarihi : 19 Eylül 2009 Cumartesi 14:24:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?