Konya'nın Bozkır ilçesine bağlı iki köy arasında 1920'li yıllardan beri süren yol kavgası, İl Özel İdaresi'nin yol yapım kararıyla tekrar başladı.
Bir tarafın yapılmasını istediği, diğer tarafın karşı çıktığı yolun yapımı için jandarma gözetiminde çalışma başlatılırken daha sonra güvenlik gerekçesiyle çalışmaya ara verildi.
Bozkır'a bağlı Arslantaş ve Kozağaç köyleri arasında 1920'li yıllarda yayla sınırı nedeniyle ihtilaf çıktı. Kozağaçlı köylüler kendilerine 6 kilometre uzaklıkta bulunan Çukurçimen Yaylası'nı kullanırken, köyler arasındaki bu anlaşmazlık mahkemeye taşındı. Mahkeme sonuçlanmazken, Köy Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından 2005 yılı içerisinde Kozağaç'a 6 kilometre olan yayla yolunun yapılması için ödenek ayrıldı.
Köy Hizmetleri ekipleri, 2005 yılı içerisinde iş makinelerini bölgeye götürerek yol yapımına başladı. Ancak Arslantaşlı köylüler, yolun yapılmasına izin vermedi. Eylem yapan ve iş makinelerine zarar veren köylülere jandarma ekipleri müdahale etti. Ardından yolun yapımına güvenlik gerekçesiyle ara verildi.
Kozağaçlı köylüler de, eşeklerle bir çok kez eylem yaparak yol yapım çalışmalarının başlamasını talep etti ve 2007 yılında yapılan genel seçimlerde yolları yapılmadığı için oy kullanmadı. İki köy arasında anlaşmazlığa neden olan yolun yapımı bu kez 2007 yılında İl Genel Meclisi gündemine alındı.
Köylüler arasında yol yapımı yüzünden kavga çıktığı için olayı incelemek üzere bir komisyon kuruldu. Komisyon üyeleri yolun yapılması ile ilgili incelemelerini tamamlarken, İl Genel Meclisi 6 kilometrelik yolu 2008 yılı yatırım programına aldı. İl Genel Meclisi'nden alınan kararın ardından yolu açacak olan İl Özel İdaresi'ne ait iş makinesi TIR üzerine ve jandarma eşliğinde yolun açılacağı bölgeye taşındı. İş makinesini taşıyan tıra çok sayıda jandarma Arslantaş köyü girşine kadar eşlik etti.Jandarma ekipleri daha sonra araçlarından inerek çevrede güvenlik önlemi aldı.
Yolun yapılmasını istemeyen Arslantaşlı köylüler, iş makinesinin köylerinden geçmesine izin vermek istemedi. Çoğunluğu kadın olan köylüler, iş makinesinin geçeceği yolda oturma eylemi yaptı. Köylüler jandarma tarafından yoldan kaldırılarak iş makinesinin geçişi sağlandı. İş makinesi yaklaşık yarım saat çalıştıktan sonra Vali Osman Aydın'ın güvenlik gerekçesiyle çalışmaların durdurulması talimatını vermesi üzerine yine jandarma eşliğinde köyden geçirildi ve Bozkır ilçesine götürüldü. Çalışmaların geçici olarak durdurulduğu bildirildi.
Çalışmaların durdurulması üzerine bu kez de Kozağaçlı köylüler tepki gösterdi. Bozkır ilçesine gelen kadınlı erkekli Kozağaçlılar, Hükümet Konağı önüne kadar yürüyerek eylem yaptı. Hükümet Konağı'nın merdivenlere oturan köylüler, Vali Osman Aydın'ın milletvekilleriyle birlikte görüşmeye geleceğini öğrenince Hükümet Konağı'nın önünden ayrıldı.