8
Eylül
2024
Pazar
KONYA

Akyürek, Suriye medyasına konuştu

Suriyeli medya kuruluşları ve turizm şirketleri temsilcileri Konya’ya geldi. Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek ile görüşen Suriye heyeti, Konya’ya yönelik düzenlenecek turistik seyahatlerle ilgili çeşitli görüşmelerde bulundu.

Suriye’nin medya kuruluşu ve turizm acenteleri temsilcilerinden oluşan 23 kişilik heyet, hafta sonunu Konya’da geçirdi. Suriye’den Konya’ya yapılacak turistik seyahatler ve Konya’nın Suriye’de tanıtımına yönelik gerçekleştirdikleri gezi hakkında Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek’e bilgi veren heyet üyeleri, Konya’nın turizm açısından bir cazibe merkezi haline geldiğini bildirdi.

Başkan Akyürek, heyet üyeleri onuruna Gülbahçe’de bir yemek ikramında bulundu. Yemekte konuşan Akyürek, Konya’nın tarihi süreci ve son yıllarda gerçekleştirdiği atılımlardan söz ederken, özellikle Mevlana Kültür Merkezi’nin bitirilmesiyle şehrin inanç turizmi konusunda atılım yaşayacağını söyledi.

Konya’nın özellikle Suriye’de büyük ilgi gördüğünün altını çizen Başkan Tahir Akyürek, Suriyeli heyette Konya’ya yönelik gerçekleştirecekleri turlarda yardımcı olmaya hazır olduklarını bildirdi. Medya kuruluşlarının sorularını cevaplayan Başkan Akyürek, Suriyelileri Konya’ya davet etti.

Türkiye Cumhuriyeti Şam Büyükelçiliği Kültür ve Tanıtma Müşaviri Seyit Ahmet Arslan ise Suriye ile son günlerde yaşanan iyi ilişkilere dikkat çekti.

Görüşmelerin ardından Suriye Devlet Televizyonu (SYRIAN TV) Başkan Akyürek ile bir söyleşi yaptı. Tercümanlığı Türkiye Cumhuriyeti Şam Büyükelçiliği Kültür ve Tanıtma Müşavir Yardımcısı Sıdık Yıldırım yaptı.


Kenthaber
Yayın Tarihi : 27 Nisan 2005 Çarşamba 12:01:01
Güncelleme :27 Nisan 2005 Çarşamba 14:36:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?