16
Eylül
2024
Pazertesi
KONYA

Akyürek'ten 'pratik bilgiler' kitabı

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde kadınlara karanfil ve pratik bilgiler kitabı dağıttı.

Dünya Kadınlar Günü nedeniyle Konya Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu’nda kadınların katılımıyla toplantı düzenlendi. Toplantıya Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, AK Parti ve diğer partilerin kadın kolları başkanları ve davetli bayanlar katıldı. Toplantıda konuşan Başkan Tahir Akyürek, kadınların dünya üretiminin yüksek bir yüzdesini karşılarken, gelirin sadece yüzde 10’unu alabildiklerini ifade ederek, "Hatta sadece yüzde 1’inin mal varlığı var. Bu kadınlara yapılan haksızlığın, adaletsizliğin, ayrımcılığın göstergesidir. Kadınlarımız haklarını elde etmek için başkasından lütuf beklemek yerine sivil toplum örgütlerine üye olarak haklarını aramalıdırlar" dedi.

Türkiye’de evli kadınların yüzde 60’ına yakınının şiddete maruz kaldığını da hatırlatan Tahir Akyürek, "Gelir dağılımındaki eşitsizliğin, fakirliğin, bunalımların faturası hep kadınlara çıkmaktadır. Kadınlarımız 8 Mart’larda kendilerine verilen bahşişlerle, lütuflarla haklarını kazanamazlar. Sosyal çalışmaların içinde ve etkili olmalılar. Kadınları korumaya yönelik sivil toplum örgütlerine üye olsunlar" dedi.

Konya’da bir kadınlar platformu kuracaklarını da kaydeden Akyürek, "Bu platformda Konya’nın sorunları ve çözüm önerileri tartışılacak. Kadınlarımız belediyede söz sahibi olacak. Ayrıca bir kadınlar lokali kurmayı planlıyoruz. Konya Büyükşehir Belediyesi olarak Konyalı hanım kardeşlerimize en güzel hizmetleri sunmaya çalışacağız" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından toplantı çıkışında Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, bayanlara karanfil ve belediye tarafından hazırlanan pratik bilgiler kitabını hediye etti.

İHA
Yayın Tarihi : 8 Mart 2005 Salı 17:13:30
Güncelleme :10 Mart 2005 Perşembe 12:08:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?