8
Eylül
2024
Pazar
KONYA

Dernek değil sanki fakülte

Türkiye’de ilk olarak Konya’da kurulan İnşaat Demircileri, Kalıpçıları, Duvarcıları Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, üyelerini eğitime tabi tutuyor.

Selçuk Üniversitesi, Milli Eğitim Müdürlüğü, İnşaat Mühendisleri Odası ve ilgili kurumların büyük destek verdiği seminerlerde inşaat ustalarına, öğretim üyeleri tarafından duvarların nasıl yapılacağı, kum, demir ve taşların özellikleri, kalıpçılığın nasıl olacağı, demirlerin nasıl kullanılacağı konusunda bilgisayar ortamında uygulamalı bilgiler veriliyor.

Dernek Başkanı Sami Avşar ve Dernek Başkan Yardımcısı H. Hüseyin Ak, inşaat konusunda yıllardır yanlış bilgilendirildiklerini ifade ederken, "Bir inşaatta proje her şey demek değildir. Bir işçinin veya bir ustanın ihmalini veya hatasını insanlar ödüyor. Biz bunun önüne geçmek için dernek kurduk. Konya’da bulunan ustaların büyük bir bölümü üye. Ustalarımız gerekli eğitimlerini tamamladıktan sonra Milli Eğitim ve Selçuk Üniversitesi onaylı belgelerini aldıktan sonra çalışmaya başlıyorlar" dedi.

Bir süre önce resmen kurularak faaliyetlerine başlayan İnşaatçılar Derneği, kendilerine üye olan duvarcı, kalıpçı ve demirci ustalarını kendi çabalarıyla üniversiteden ilgili hocaların katıldığı zorunlu kursa tabii tutuyor ve sertifikalarını almaya hak kazandıktan sonra çalışmalarına izin veriyor.

İHA
Yayın Tarihi : 14 Nisan 2005 Perşembe 14:24:44
Güncelleme :15 Nisan 2005 Cuma 17:51:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?