16
Eylül
2024
Pazertesi
KONYA

Diyanet'ten maaş isyanı

Türkiye Diyanet ve Vakıf Hizmetleri Kolu Kamu Görevlileri Sendikası (Türk Diyanet Vakıf-Sen) Konya Şube Başkanı Ali Niyar, diyanet çalışanlarının durumlarının giderek kötüleştiğini, yoksulluk ve geçim sıkıntısı nedeniyle misyonerlerle mücadele edemediklerini söyledi.

Türk Diyanet Vakıf-Sen Konya Şube Başkanı Ali Niyar, düzenlediği basın toplantısında, diyanet çalışanlarının sorunlarını dile getirdi. Diyanet İşleri Başkanlığı’nın kuruluşunun 81. yıldönümünü yaşadıklarını ve 81 yıl önce Diyanet İşleri Başkanlığı’nı bizzat Atatürk’ün kurduğunu belirten Ali Niyar, "Günümüzde Atatürk’ün mirasçısı olarak geçinen bazı çevreler, kurulmasına Atatürk’ün önderlik ettiği Diyanet İşleri Başkanlığı’nın gerekliliğini sorguluyor. Bu bize ülkemizde gözü olan dış güçlerin manevi değerlerimizden bizi yoksun bırakarak işgal etmek için oynadıkları oyunlar olabilir. Biz Diyanet İşleri Başkanlığı mensubu olan din görevlileri, 81 yıldır birçok sıkıntıya göğüs gererek bu hizmeti yürüttük, yürütmeye de devam edeceğiz" dedi.

Diyanet İşleri ve Vakıflar Genel Müdürlüğü personelinin üvey evlat muamelesi gördüğünü de savunan Ali Niyar, "Misyonerlik faaliyetlerinin ve sapkın inanışların hat safhaya ulaştığı bu ortamda, din görevlileri bir yandan bunlarla mücadele ederken, bir yandan da açlıkla mücadele ediyor. Hatta açlıkla mücadele ederken, diğer mücadelelerini yapamaz hale geliyor" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 3 Mart 2005 Perşembe 16:42:06
Güncelleme :4 Mart 2005 Cuma 15:20:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
remziazman IP: 195.155.93.xxx Tarih : 25.03.2005 23:36:51
Yaklaşık 15 yıldır bu teşkilatta çalışıyorum ama hiç hakkımızı basında ve siyasi olarak içten savunan gömedim.umarım sizin açıklamalarınız birilerinin kulağına gider.çok üzgünüm peygamber mesleğini bukadar hakir görüpte bu camiayı onkuş için vaandaşın elini eteğini öptüren sonrada hocam diye peşinde ibadet eden zihniyeye yazıklar olsun.Birçok meslektaım çocuğuna yiyecek götüremediği bir ortamda hala din adına çalışanları dile dolayıp onları rencide edercesine yapma bırakgit zihniyetiyle bu camiayı yönetenlerşsöz sahibi olupta koltuk sevdasından ses çıkarmayanlara elbette bu çalışanların hakkını soracak hak ve mülk sahibi var.sormayanlardan aramayanlardan ALLAH'A ŞİKAYETÇİYİMŞHAKKIMI HELAL ETMİYORUM.