16
Eylül
2024
Pazertesi
KONYA

Her köye meyve fidanı

Konya Karatay Ziraat Odası Başkanı Derviş Davaslı, Konya’nın en büyük sorununun ağaçsızlık olduğunu, Karatay İlçesi’nde bulunan her köye meyve ağacı fidanı vereceklerini söyledi.

Karatay Ziraat Odası Başkanı Derviş Davaslı, fidan dağıtım töreninde yaptığı konuşmada, Konya’nın kuraklık tehlikesi yaşadığını belirterek, "Konya Türkiye’nin en kurak bölgelerinden biri. Bunun nedeni ise yeterince ağaçlandırma yapılmaması. Karatay Ziraat Odası olarak bunun önüne geçmek için 8 bin 500 fidanı Karatay’da bulunan köylere dağıtmaya başladık. Köy muhtarları Doğrudan Gelir Desteği alan tüm çiftçilere bu fidanlardan birer tane verecek ve gelecekte Konya yemyeşil bir yer olacak" dedi.

Fidanların tamamının meyve ağacı fidanı olduğunu hatırlatan Derviş Davaslı, "Köylerimize elma, armut, şeftali, kayısı, vişne, kiraz ve erik ağacı fidanları vereceğiz. Bu fidanları Bursa’nın Kestel İlçesi’nden getirttik. Aşılı, sertifikalı olan bu fidanlar sayesinde Konya yakın bir gelecekte meyvecilik kenti olacak. Fidan sayısını yıllar geçtikçe arttıracağız. Her bir fidan bize 3.5 YTL’ye mal oldu ama biz bu fidanları muhtarlarımıza bedava dağıtıyoruz. Tek amacımız Konya’yı yemyeşil bir kent haline getirmektir" şeklinde konuştu.

Konuşmanın ardından Karatay Ziraat Odası Başkanı Derviş Davaslı, fidanları köy muhtarlarına dağıttı.

İHA
Yayın Tarihi : 16 Mart 2005 Çarşamba 15:09:43
Güncelleme :17 Mart 2005 Perşembe 13:42:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?