16
Eylül
2024
Pazertesi
KONYA

Kongrede olay!

Konya Minibüsçüler ve Umum Servis Araçları Odası’nda Sanayi ve Ticaret Bakanlığı’nın aldırdığı mahkeme kararıyla yapılan olağanüstü genel kurul tartışmalı geçti.

Stadyum içerisindeki Mavi Düğün Salonu’nda yapılan olağanüstü genel kurul öncesi salona girmek isteyenlerin sırayla kimlik kontrolleri ve üst aramaları yapıldı.

Saat 11.00’de başlaması gereken genel kurul, yeterli çoğunluk sağlandıktan sonra saat 14.00 sıralarında başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından daha önce oda başkanlığına adaylığını açıklayan Ali Zeybek, erken seçim yapılmasına ilişkin divan başkanlığına önerge verdi.

Yapılan oylamada 245’e karşı 256 ret oyu sayılarak önerge reddedildi. Sayımların uygunsuz yapıldığını ve tekrar sayım yapılmasını isteyen Ali Zeybek bu isteği yerine getirilmeyince uzun süren tartışmaların ardından kendisine destek veren üyeler ile birlikte salonu terk etti.

20 yıldır oda başkanlığı yaptığını ilk kez böyle tartışmalı bir genel kurul yaşadıklarını söyleyen Oda Başkanı Muhsin Dinek, "Görev yaptığım sürede 8 iktidar ve 7 vali değişti. Taviz vermeden hizmet ettim. Bundan sonra da böyle olacak. Hakkımda yolsuzluk yaptığım iddia ediliyor. 12 müfettiş geldi, inceleme de bulundu hiçbir açığımız çıkmadı. Eğer yolsuzluk olsaydı Cumhuriyet Savcılığı bizi görevden alır ve cezamızı verirdi" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 19 Mart 2005 Cumartesi 17:02:58
Güncelleme :21 Mart 2005 Pazartesi 17:35:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?