16
Eylül
2024
Pazertesi
KONYA

Mecliste veda vakti

Konya İl Genel Meclisi Vali Ahmet Kayhan’ın başkanlığında son kez toplandı. Meclis toplantısında 5302 sayılı İl Özel İdare Kanunu’nun 11. maddesi gereği yeni meclis başkanı ve başkan vekilleri seçildi.

İl Özel İdare binasındaki İl Genel Meclisi salonunda gerçekleşen toplantıya Konya Valisi Ahmet Kayhan’ın yanısıra meclis üyeleri katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan 2005 yılı ilk oturumunda İl Özel İdare Kanunu’nun 11. maddesi gereği yeni meclis başkanı ve başkan vekilleri seçildi.

Yapılan oylamada Mustafa Sabri Ak 109 üyeden 89’unun oyunu olarak İl Genel Meclisi Başkanlığı’na seçildi. Süleyman Selçuk ve Ahmet Tapu da oy birliğiyle başkan vekilliği görevlerine getirildi.

Konya Valisi Ahmet Kayhan, yasa gereği meclis üyelerinin başkanlarını kendi aralarında seçtiğini hatırlatarak, görev yaptığı sürede hayırlı çalışmalarda bulunduklarını söyledi. Konya’nın daha ileriye gitmesi için iyi niyetli çalışmalarda bulunduklarını, meclisin alacağı kararların çalışmalara yön vereceğini ifade eden Vali Kayhan, meclis başkanı ve üyelere görevlerinde başarılar diledi.

İl Genel Meclis Başkanı Mustafa Sabri Ak ise bir çok konuda Vali Ahmet Kayhan’ın bilgilerine başvuracaklarını, Konya’nın sorunlarını işbirliği içinde çözeceklerini belirtti. Konuşmaların ardından üyelerin ayakta alkışladığı Vali Kayhan, meclis salonundan ayrıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 28 Mart 2005 Pazartesi 14:28:42
Güncelleme :28 Mart 2005 Pazartesi 14:31:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?