8
Eylül
2024
Pazar
KONYA

Mevlana Merkezi resmiyet kazandı

Konya’da Selçuk Üniversitesi bünyesinde kurulan "Mevlana Araştırma ve Uygulama Merkezi" resmen hayata geçti.

Selçuk Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi bünyesinde kurulan "Mevlana Araştırma ve Uygulama Merkezi", YÖK’ün onayıyla 17 Mayıs tarihinde Resmi Gazete’de yayınlanarak resmen hayata geçmiş oldu. Hz. Mevlana’nın daha iyi anlatılması için çalışmalar yürütmeyi amaçlayan merkez, bu konuda oldukça geniş bir yelpazede çalışmalar yürütecek.

Yerli ve yabancı çok sayıda kişi ve kaynaktan yararlanarak Mevlana’yı en doğru şekilde tanıtmak istediklerini belirten Mevlana Araştırma ve Uygulama Merkezi Başkanı Yrd. Doç. Dr. Nuri Şimşekler, aynı zamanda dünyanın neresinde olursa olsun Mevlana için yazılan eserleri de doğruluk açısından inceleyerek yanlışların düzeltilmesi konusunda girişimlerde bulunacaklarını anlattı.

Şimşekler, "17 Mayıs’ta resmen hayata geçen merkez Mevlana’yı, öğretilerini bilimsel olarak tanıtma amacını güdüyor. Mevlana ile ilgili dünyanın her yerinde yayınlanan eserlerde merkezimizce incelenecek, yanlışları varsa düzeltilmesi için çalışmalar yapılacak. Üniversite dışından da uzman danışma kurullarından yardım alınarak yapılacak bu çalışmalar, Mevlana’nın anlatımı için son derece yararlı olacak" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 22 Mayıs 2005 Pazar 11:49:55
Güncelleme :22 Mayıs 2005 Pazar 13:02:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?