8
Eylül
2024
Pazar
KONYA

Oynarken pil yuttu

Konya’da 10 yaşındaki çocuğun yeğeniyle oynarken öksürmesi sonucu yuttuğu pil, 1.5 saat süren ameliyatla çıkartıldı.

Alınan bilgiye göre, Cihanbeyli İlçesi’ndeki evlerinde 2 yaşındaki yeğeni Gökdeniz Yıldırım ile oynarken ağzına pil alan Kadir Karakaya (10), aniden öksürdü.

Karakaya, öksürmenin etkisiyle ağzındaki pili yuttu. Olayı gören anne Şerife Karakaya, önce ilçede görevli doktorlara başvurdu. Daha sonra çocuğunu Konya’ya getiren anne, Numune Hastanesi’ne başvurdu. Buralardan sonuç alamayan anne, oğlunu, rahatsızlanması üzerine Özel Selçuklu Hastanesi’ne götürdü. Özel hastanede yapılan müdahalenin ardından 10 yaşındaki Karakaya’nın midesinden 1.5 saat süren ameliyat sonrası pil çıkartıldı.

Olayı anlatan anne Şerife Karakaya, oğlunun yeğeniyle oynarken öksürmesi sonucunda pili yuttuğunu belirterek, "Cihanbeyli Devlet Hastanesi doktorları ile görüşmemin ardından, oğlumu Numune Hastanesi aciline getirdim. Acil serviste yapılan ilk muayenenin ardından pil yutan oğlum, 48 saat evde dinlensin, dışkı yoluyla çıkarmazsa tekrar getirin denilerek gönderildi.

Oğlumu eve götürerek yatırdım. Bir süre sonra oğlum tekrar midesinin ağrıdığını ve rahatsızlığının arttığını söyledi. Bunun üzerine özel bir hastaneye götürdüm. Burada doktorlar oğlumu ameliyat ederek başı oksitlenmiş pili çıkarttı. Doktorlar bana ’oğlun zehirlenmeye başlamış’ dedi. Eğer ablası yardım etmeseydi oğlumu özel hastaneye götüremezdim. O zaman benim oğlum ölüme mi terk edilecekti. İnsan hayatı böyle mi, ben haklarımı istiyorum" şeklinde konuştu.

Cihanbeyli İlçesi Karşıyaka İlköğretim Okulu 4. sınıf öğrencisi olan Kadir Karakaya, ameliyat sonrası gözlerini hayata tekrar açarken, en çok okulunu özlediğini söyledi.

İHA
Yayın Tarihi : 4 Nisan 2005 Pazartesi 14:33:03
Güncelleme :15 Nisan 2005 Cuma 12:23:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?