15
Ocak
2025
Çarşamba
KONYA

Selçuk Üniversitesi için AÜB'den rapor

Avrupa Üniversiteleri Birliği (AÜB) Kurumsal Değerlendirme Programı çerçevesinde Selçuk Üniversitesi (SÜ) için hazırladığı değerlendirme raporunu açıkladı. 

Açıklanan raporu düzenlediği basın toplantısında değerlendiren SÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kürşat Turgut, AÜB'ye geçtiğimiz yıllarda üye olduklarını ve Türkiye'de bu kuruma üye olan sekiz üniversite arasında yer aldıklarını söyledi. Üniversite olarak AÜB'nin Kurumsal Değerlendirme Programı'na girmek için başvurduklarını kaydeden Rektör Yardımcısı Turgut, "AÜB tarafından gönderilen üçer kişiden oluşan iki grup üniversitemizi ziyaret ederek bir değerlendirme raporu hazırladı. Biz bu grupların gelmesinden önce üniversitemiz hakkında bir öz değerlendirme raporu hazırladık. Değerlendirme kurulu bu raporumuzu çok beğendi ve diğer üniversitelere de örnek teşkil edeceğini belirtti" dedi. 

Raporda üniversite hakkında yer alan olumlu izlenimleri dile getiren Kürşat Turgut, "Üniversitemizin kültürel ve sanatsal alanda oldukça fazla etkinliğinin olduğu belirtiliyor. Ayrıca rektör, rektör yardımcıları, akademisyenler ve personelin bir uyum içinde çalıştıkları, personelin değişimi uygulama isteği olduğu ve rektörümüzün başlattığı değişimin içerde ve dışarda beğeni ile karşılandığı belirtiliyor. Ayrıca öğrencilerin dersleri ve üniversiteyi kaliteli bulduğu, kampüse ulaşımın rahat, yerleşkenin bakımlı, binaların yeni ve kaliteli, merkez kütüphanesinin ise mükemmel olduğu raporda yeralıyor" diye konuştu. 

Üniversite hakkındaki olumsuz değerlendirmeleri de açıklayan Turgut, "Raporda üniversitemizin tutarlı bir kalite programının olmadığı ve kalitenin izlenmediği bildiriliyor. Öğrenci anketlerinin hayata geçirilmediğinin de yer verildiği raporda, en önemli kısım meslek yüksek okullarının fazla olması açıklaması. Türkiye'de şu an en fazla meslek yüksek okuluna sahip üniversite biziz. Bu okullar zamanında siyasi sebeplerle kurulmuştu. Biz bu okulların yeterli düzeye getirilmesi için çalışma yapıyoruz. Öğrenci ile öğretim elemanı oranlarının kabul edilebilir düzeyde olmadığı, derslerde uygulamaya yeterince yer verilmediği ve öğrenciler üzerinde fazla ders yükü olduğu ifade ediliyor. Yabancı dille eğitimin yeterli olmadığı vurgulanırken, bu konu üzerinde çalışmalara başladık. Derslerin yüzde 30'luk kısmı İngilizce verilecek. Özellikle mühendislik, veterinerlik, ziraat, tıp ve diş hekimliği fakültelerine ayrıca önem veriyoruz. Bu okullarda hazırlık sınıfları açılacak ve İngilizce eğitime ağırlık verilecek" şeklinde konuştu.
İha
Yayın Tarihi : 8 Şubat 2007 Perşembe 15:02:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?