16
Eylül
2024
Pazertesi
KONYA

Sosyete Pazarı isyanda

Konya’da yaklaşık 4 aydır Hilton Oteli yanında bulunan Konfaş Fuar Alanı’nda hizmet veren Sosyete Pazarı, geçen hafta taşındığı Muhacir Pazarı’ndan çıkartıldı. Pazar esnafı, pazarın kapatılmasının kanun dışı olduğunu ve kaliteli malı ucuza sattıkları için bazı esnafların kendilerine düşman olduğunu savundu.

Konuyla ilgili olarak Konya Gazeteciler Cemiyeti’nde basın toplantısı düzenleyen Sosyete Pazarı Esnaf Sözcüsü İsa Gün, Meram Belediyesi ile bir sözleşme yapılıp encümen kararı alındığını ancak buna rağmen pazarın kapatıldığını söyledi. Satılan malların ucuz ve kaliteli olduğunu ve bu yüzden bazı esnafların tepkisini çektiğini ifade eden İsa Gün, "Bizim pazarımızın yüzde 90’ı üreticidir ve burada satış yapan esnaf sürümden kazandığı için 8 milyona mal ettiği bir malı 10 milyondan satabiliyor. Ama 10’a üretip 100’e satan bazı esnaflar bu yüzden sıkıntıya girince bize karşı cephe aldılar. Bu esnaflar belediyeye, esnaf ve ticaret odasına baskı yaparak Muhacir Pazarı’ndaki yerimizi kapattırdılar. Bu çok çirkin bir hareket" dedi.

Kendilerine yöneltilen kayıt dışı kazanç eleştirilerine de cevap veren İsa Gün, "Sosyete Pazarına tezgah açmak isteyen her esnaf vergi mükellefi olmak zorundadır. İlk aradığımız özellik budur. Şuanda pazarda satış yapan esnaflarımızın tamamına yakını gerek Konya, gerek başka illerdeki ticaret veya esnaf odalarına kayıtlı kişilerdir. İstenildiği taktirde buradaki esnaf veya ticaret odasına da kayıt olabiliriz. Biz Konya esnafını perişan etmek için gelmedik. Biz Konya’da bir rekabet ortamı oluşturduk. Vatandaşlarımıza kaliteli malı ucuza satmaya başladık. Biz konuyu adli makamlara ilettik. Kararı artık yargı verecek" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 7 Mart 2005 Pazartesi 13:36:06
Güncelleme :7 Mart 2005 Pazartesi 13:38:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Sevgi San IP: 85.96.103.xxx Tarih : 10.03.2005 14:04:43
Tamamen İsa beye katılıyorum.Umarım dava kazanılır ve sosyete pazarı tekrar Konya'ya gelir.Ben vatandaş olarak bu duruma son derece tepkiliyim.Ve aynı şekilde benim gibi düşünen cok sayıda vatandaş var ve herkes tepkili.Benim anlayamadıgım Konya dünya kenti olucak deniliyor,peki nasıl olacak ? Bir sosyete pazarını bile kabullenemeyen bir şehir nasıl dünya kenti olacak ? sorarım size .