16
Eylül
2024
Pazertesi
KONYA

Tramvay dostları Konya'da

Çeşitli ülkelerde kurulu bulunan tramvay dostları kuruluşlarının yönetici ve üyeleri, Konya’da hizmet veren tramvay işletmesinin çalışmalarını yerinde incelemek üzere Konya’da tramvay ile bir gezi gerçekleştirdi.

Başta Amerika Birleşik Devletleri, Kanada, İngiltere, Almanya ve İskandinavya ülkelerinden olmak üzere 46 tramvay dostu, Konya’da buluştu. Konya’ya 2 günlük gezi düzenleyen heyet üyeleri, Konya’yı beklediklerinden daha gelişmiş bulduklarını dile getirdi.

Almanya vatandaşı olan Heyet Başkanı Thomas Fisher, "Konya’yı beklediğimizden daha düzenli, temiz ve gelişmiş bulduk. Özellikle şehirdeki temizlik bizi çok etkiledi. Şehir, hoşgörü ve tarihi geçmişi ile birlikte günümüze uyumluluğunu her yönüyle gösteriyor. Burada kurulu bulunan ve daha önce ülkemizde hizmet veren tramvay işletmesinin oturmuş hizmet yapısı takdire şayandır. Türkiye’de tramvay hizmeti verilen çeşitli illeri gezme fırsatı bulduk. Ancak temizliği, düzenli yapılaşması ve tramvay işletmesiyle Konya bir Avrupa kenti gibidir. Büyükşehir Belediyesi’ne ve Konya halkına bize karşı gösterdiği sıcak ilgi dolayısıyla teşekkür ederiz" dedi.

Tramvay ile Alaaddin-Kampüs hattında ve Otogar ile depoda yapılan iki saatlik gezide şehri tanıma fırsatı bulan heyet üyelerine, Büyükşehir Belediyesi Tramvay İşletmesi Daire Başkanı Lütfü Dülger eşlik etti.

Dülger, Konya’nın gelişimi, şehirde verilen toplu ulaşım hizmetleri ve Tramvay İşletmesi’nin çalışmasıyla ilgili tramvay dostlarına çeşitli bilgiler verdi.

Dülger, tramvay dostlarının dünyadaki tüm tramvay işletmelerini belirli bir program çerçevesinde gezdiğini ve kendi ülkelerinde yayımlanan çeşitli medya kuruluşlarında gittikleri bölgelerdeki izlenimlerini kamuoyuna aktardıklarını söyledi.

İHA
Yayın Tarihi : 19 Mart 2005 Cumartesi 17:41:43
Güncelleme :19 Mart 2005 Cumartesi 17:44:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?