18
Ekim
2024
Cuma
KONYA

Yeni beldelere hizmet götürülüyor

Konya Büyükşehir Belediyesi yeni çıkan Belediyeler Kanunu’yla kendisine bağlanan beldelere hizmet götürmeye devam ediyor.

Yükselen’in ardından dün de Kaşınhanı, Çarıklar ve Karadiğin’de incelemelerde bulunan Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, bu bölgelere hizmet süresi içerisinde kanalizasyon ve altyapı çalışmalarının tamamlanacağını açıkladı.

Gittiği yerlerde vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılaşan Başkan Akyürek, okulları ve yollarının önemli bölümü asfaltlanan bu beldelerin de, artık Büyükşehir Belediyesi’nin bir parçası olduğunu belirterek; hizmet dönemince buralardaki altyapı sorununun tamamen çözüme kavuşturulacağını söyledi.

Yeni çıkan Belediyeler Kanunu’yla Konya Büyükşehir Belediyesi’ne ilk kademe belediyesi olarak bağlanan Yükselen, Kaşınhanı, Çarıklar ve Karadiğin beldeleri, altyapı ve ulaşım hizmetlerini Konya Büyükşehir belediyesi’nden almaya başladı. Geçtiğimiz günlerde Yükselen’e giden Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek dün de Genel Sekreter Haşmet Okur, Genel Sekreter Yardımcıları S. Şenol Aydın ve A.Melik Ötegen, KOSKİ Genel Müdürü Yafes Yüzügüldü, Konya Büyükşehir Belediyesi İmar İşleri Daire Başkanı Hasan Gümüş, Fen İşleri Daire Başkanı Selim B.Karakurt, Basın – Yayın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanı Sadrettin Kütükçü ile birlikte sırasıyla Kaşınhanı, Çarıklar ve Karadiğin beldelerine gitti.

İlk olarak Kaşınhanı’na giden Başkan Akyürek ve ekibi burada Kaşınhanı Belediye Başkanı Seyit Ali Çöğürcü ile belediye binasında bir araya geldi. Çöğürcü’den beldede yürütülen çalışmalar hakkında bilgi alan Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, daha sonra meydanda Kaşınhanılılarla buluştu. Kaşınhanı’nda bulunan okulların bahçelerinin asfaltlandığını söyleyen Akyürek, Türkiye’nin havuç ihtiyacının %50’sinden fazlasını karşılayan bu beldenin bir tanıtım atağına geçerek; adını tüm Türkiye’ye duyurması gerektiğini söyledi. Bunun için de Başkan Çöğürcü ve Kaşınhanlılar’a havuç festivali yapmalarını tavsiye eden Tahir Akyürek, beldede ulaşım sorununun ortadan kalktığını, altyapı sorununun da hizmet dönemleri boyunca çözüme kavuşturulacağını kaydetti.

Daha sonra Çarıklar’a geçen heyet, burada Başkan Mehmet Ali Şimşek ile bir araya geldi. Belde girişinin ve beldedeki okulun asfalt çalışmalarının Büyükşehir Belediyesi tarafından yapıldığını söyleyen Şimşek, Başkan Akyürek ve ekibine çalışmalardan ötürü teşekkür etti.

Başkan Akyürek ve beraberindeki heyetin son durağı Karadiğin oldu. Burada da vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılaşan Başkan Akyürek, Belediye Başkanı Sami Yıkılmaz ile görüştü. Beldede başlatılan asfalt çalışmalarının bitme aşamasına geldiğini söyleyen Başkan Akyürek, altyapı hizmetlerinin de bitirileceğini açıkladı. Belde öğretmenlerinden İshak Nacır da, Başkan Akyürek’e okullarının asfalt problemini çözdükleri için tüm öğretmen ve öğrenciler adına teşekkür etti.

Bu arada Karadiğinli vatandaşlar, Konya Büyükşehir Belediyesi’ne ait Gezici Sağlık Araçları’nda sağlık kontrolünden geçti.

Kenthaber
Yayın Tarihi : 25 Mayıs 2005 Çarşamba 11:15:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?