8
Eylül
2024
Pazar
KONYA

Zümrüt Apartmanı'nda kolonlar kesildi mi ?

Konya’da 2 Şubat 2004 tarihinde çöken ve 92 kişinin hayatını kaybettiği Zümrüt Apartmanı davasına devam edildi.

Konya 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen Zümrüt Apartmanı’nın çökmesi olayıyla ilgili davanın 6. duruşmasına, "92 kişinin ölümüne ve 30 kişinin yaralanmasına sebebiyet vermek" suçundan yargılanan tutuklu sanık müteahhit Ali Vedat Kaya ile tutuksuz sanıklar İsmail Hakkı Canlıer, proje sorumlusu Halil İbrahim Elliiki, müdahiller ve taraf avukatları katıldı.

Duruşmada, Zümrüt Apartmanı’nın çökmesiyle ilgili olarak, binanın alt katındaki mağazanın kolon kestiği iddiaları tekrar gündeme geldi. Sanık avukatları, mağazada 4 ay dekor çalışması yapıldığını ve 2 ayda bu mağazadan dışarıya harfiyat taşındığını iddia etti. Sanık avukatlarının talebi üzerine yıkılan apartmanın arkasındaki bir inşaatta bekçi olarak çalışan Mustafa Koyuncu dinlendi. Koyuncu, 2000 yılında Zümrüt Apartmanı’nın arka kısmında bulunan Neslihan Yapı Kooperatifi’ne ait binada bekçilik yapmaya başladığını belirterek, "2002 yılı Nisan yada Temmuz aylarında Zümrüt Apartmanı’nın arkasındaki boşluğa bir takım beton kalıpları atılmış. Ben de bunların içerisindeki demirleri söküp, götürdüm. Ben buradan ilk hafta 190, ikinci hafta da 291 kilo demir götürerek sattım. Ancak bu beton parçalarının hangi binadan yada hangi daireden kesilip atıldığını görmedim. Demirleri söktüğüm kolanlar 60x60 ve 25 cm eninde beton parçalarıydı" dedi.

Mağazanın avukatı İsa Tanoğlu ise bu iddianın, olayın yaşandığı gün gündeme taşındığını ve kamuoyunun bu doğrultuda yönlendirilmek istendiğini savunarak, Mustafa Koyuncu’nun beyanlarını kabul etmedi.

Cumhuriyet Savcısı Yılmaz Koçer, mağazadan kolon kesildiği iddiaları üzerine bu olayı gördüğü ileri sürülen çevre apartmanlardaki kapıcıların dinlenmesi, bilirkişi raporunun incelemeden dönmesinin beklenmesi ve tutuklu sanık Müteahhit Ali Vedat Kaya’nın tutukluluk halinin devam etmesi gerektiğini söyledi.

Mahkeme Başkanı Celal Karakurt, İstanbul 4. Ağır Ceza Mahkemesi’ne yazılan talimata cevabın ve dava dosyasının dönüşünün beklenilmesi, İçişleri Bakanlığı’nın belediye yetkilileri hakkında açtığı kamu davasının dosyaya konularak davaların birleştirilip birleştirilmeyeceğine incelemeler sonrası karar verilmesi ve tutuklu sanık Ali Vedat Kaya’nın tutukluluk halinin devamına karar verildiğini açıklayarak, duruşmayı erteledi.

İHA
Yayın Tarihi : 2 Mayıs 2005 Pazartesi 13:13:19
Güncelleme :6 Mayıs 2005 Cuma 13:18:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?