16
Eylül
2024
Pazertesi
EĞİTİM

Eğitime 73. okul desteği

Konya'da başlatılan 'Eğitime Yüzde 100 Destek Kampanyası'nda 73. okulun protokolü, düzenlenen törenle imzalandı.

Konya Valiliği'nde düzenlenen törene Konya Valisi Ahmet Kayhan, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, İl Milli Eğitim Müdürü Halil Şahin ve hayırsever Aynur Kasabalı katıldı.

Törende konuşan Vali Ahmet Kayhan, yaklaşık 2 yıl önce başlattıkları kampanyaya Konyalı hayırseverlerin yoğun ilgi gösterdiğini belirterek, "Şimdi imzalayacağımız protokolle yaptırılacak okul sayısı 73 oluyor. Bu ince davranışı için Konya Valisi olarak Aynur Hanım'a çok teşekkür ediyorum. Kampanyamıza desteklerin süreceğine eminim" dedi.

Hayırsever Aynur Kasabalı ise, bu okulu yaptırmanın 40 yıllık hayali olduğunu ifade ederek, "20 yaşındayken Ankara'da bir ev sahibi olmuştum. O zaman o evi bir okul haline getirmek tek hayalimdi. Bu hayalimi şimdi gerçekleştiriyorum. Benim çocuğum yok ama aslında bir sürü çocuğum var. Üniversitede çocuklar okutuyorum. Bu okul sayesinde çocuklarımın sayısı artacak" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından merkez Karatay İlçesi Mengene Mahallesi'ne yaptırılacak olan 16 derslikli Aynur Kasabalı İlköğretim Okulu'nun protokolü imzalandı.

.
Yayın Tarihi : 14 Aralık 2005 Çarşamba 23:59:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?