16
Eylül
2024
Pazertesi
EĞİTİM

Yeliz de okullu oldu

Konya'da "Haydi Kızlar Okula" kampanyası sayesinde 12 yaşındaki Yeliz Kaya, kendisinden 5 yaş küçük kardeşi Meryem'le aynı anda okula başladı.

2005-2006 eğitim-öğretim yılı başlarken "Haydi Kızlar Okula" kampanyasında mahallede bulunan aileleri ziyaret ederek görüşmelerde bulunduklarını belirten İbrahim-Sulhiye Kamanlı İlköğretim Okulu Müdürü Muhterem Durmaz, "Okul çağı gelmiş ama ailesi tarafından okula gönderilmeyen 10 kızımız ders başı yaptı. Bunun yanı sıra yaşları 9 ile 12 arasında olan bazı kızlarımız vardı. Onları da ailelerle birebir görüşerek okula başlamasını sağladık" dedi.

Bu yıl kendilerini mutlu eden en önemli olayın 12 yaşındaki Yeliz Kaya'nın okula başlaması olduğunu ifade eden Durmaz, "Kardeşi 7 yaşında ve tam okul çağında kaydı yapıldı. Bunun için çok çaba harcadık. 7 yaşındaki Meryem'in kaydının ardından 12 yaşında hiç okula gitmemiş Yeliz isimli ablasının olduğunu öğrendik. Bunun üzerine ailesiyle birebir görüşerek ikna ettik ve kızımız Yeliz 12 yaşında ilköğretim okulu 1. sınıfta kardeşi ile okumaya başladı" şeklinde konuştu.

Okula başlamanın mutluluğunu yaşadığını dile getiren 12 yaşındaki Yeliz Kaya, "Ailem beni hiç okula göndermedi. Şimdi kardeşimle birlikte okuyorum. Okumak ve öğretmen olmak istiyorum, okumayı seviyorum" dedi. 11 yaşındaki Antike Bakdemir ile Sultan Göçmen de ailesi tarafından hiç okula gönderilmediklerini söyleyerek, "Maddi durumumuz iyi değildi, okula başlayamadık. Bu yıl okula başladık ve okulun önemini gördük. Okumayı seviyoruz ve çok mutluyuz" şeklinde konuştular.

.
Yayın Tarihi : 25 Ekim 2005 Salı 12:37:45
Güncelleme :6 Kasım 2005 Pazar 11:59:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?