16
Eylül
2024
Pazertesi
KÜLTÜR/SANAT

'Hz. Mevlana' çizgi filmine gala

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlatılan "Hz. Mevlana" çizgi filminin galası yapıldı.

Hz. Mevlana'nın 732. Vuslat Yıldönümü etkinliklerinin yapıldığı Mevlana Kültür Merkezi'nde gerçekleşen filmin galasında konuşan Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, yetişen gençliğin Hz. Mevlana'nın hoşgörüsü ile yetiştirilmesi gerektiğini söyledi. Mevlana'nın tanıtıma ihtiyacı olmadığını kaydeden Başkan Akyürek, "Hz. Mevlana'nın yüzyıllar ötesinden verdiği mesajlar halen geçerlidir.

Bizde bu ulu şahsiyetin çocuklarımıza daha iyi aktarılması için bir çizgi film hazırlattık. Yetişen gençlik Mevlana'nın hoşgörüsü ile yetiştirilmelidir" dedi. Filmin yönetmeni Orhan Bal ise, 60 dakikalık çizgi film içerisinde Mevlana'yı yeterince anlatmalarının imkansız olduğunu bildirdi. Bal açıklamasında, Mevlana'nın tanıtımında küçük bir adım attıklarını sözlerine ekledi.

400 bin YTL'ye 7 ayda tamamlanan 1 saatlik çizgi filmde, Mevlana'nın doğumu, ailesi ile Konya'ya yerleşmesi ve Şems-i Tebrizi ile olan arkadaşlığı anlatılıyor. 11 gün boyunca 15 büyük şehirde de gösterilecek filmin binlerce çocukla buluşması planlanıyor.

.
Yayın Tarihi : 8 Aralık 2005 Perşembe 02:00:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?