16
Eylül
2024
Pazertesi
KÜLTÜR/SANAT

Şeb-i Arus'a 10 bin kişilik talep

Konya İl Kültür ve Turizm Müdürü Abdüssettar Yarar, Mevlana Celaleddin-i Rumi'nin ölümünün 732. yıldönümü etkinliklerinin son gecesi Şeb-i Arus'a katılmak için 10 bin kişilik talepte bulunulduğunu söyledi. Sema ayinlerini izlemek isteyenlerin biletleri tükettiğini belirten Abdüssettar Yarar, Mevlana'ya ilginin her geçen yıl daha da arttığını kaydetti.

Geçtiğimiz yıllarda 7 gün olarak düzenlenen, bu yıl 10 güne çıkarılarak 7-17 Aralık tarihleri arasında yapılacak "Hz. Mevlana'nın 732. Vuslat Yıldönümü" etkinlikleri tanıtıldı. Konya İl Kültür ve Turizm Müdürü Abdüssettar Yarar, Selçuk Üniversitesi Mevlana Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Yrd. Doç. Dr. Nuri Şimşekler ile birlikte düzenlediği basın toplantısında, etkinliklerin bu yıl uluslararası boyutlarda olacağını bildirdi.

Etkinliklerin Mevlana Müzesi'nde çocuk semazenlerin sema ayiniyle başlayacağını ifade eden Abdüssettar Yarar, "Mevlana çizgi filminin galası, sergiler, 2. Uluslararası Mistik Müzik Festivali, tiyatro, Türk Tasavvuf Müziği'nden örnekler, sema ayini, konferans, panel, sempozyum gibi programlar yapılacak. Etkinliklerin bir çoğu Mevlana Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilecek. Müzik festivali, konferans, panel ve sempozyumlara yabancı bilim adamları da katılacak" dedi.

Abdüssettar Yarar, yıldönümü etkinlikleri davetiyelerinin 15 Ağustos tarihinden itibaren 35 ülkeye 8 ayrı dilde gönderildiğini, Mevlana'ya ilginin her geçen yıl daha da arttığını dile getirerek, "Bu yıl daha fazla etkinlikle yaşayacağımız programlara ilgi artarak devam ediyor. Mevlana Kültür Merkezinde 4'ü gündüz saatlerinde olmak üzere toplam 15 sema ayini yapılacak. 2 bin 653 kişi kapasiteli salonda son gece yani düğün gecesi olarak adlandırılan Şeb-i Arus'u izlemek için 10 bin kişilik talep geldi. Sema ayinlerinin doluluk oranı da yüzde 99'un üzerinde" şeklinde konuştu.

.
Yayın Tarihi : 29 Kasım 2005 Salı 15:59:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?