16
Eylül
2024
Pazertesi
POLİS/ADLİYE

Karatay'da yangın dehşeti

Konya'da iki katlı kerpiç ve ahşap yapımı evde çıkan yangında 1 kişi öldü, 7 kişi yaralandı.

Merkez Karatay İlçesi, Darıcalı Mahallesi, Aladağlı Hoca Sokak, Numara 43'te bulunan kerpiç ve ahşap yapımı iki katlı evde çıkan yangında 1 kişi hayatını kaybetti, 7 kişi yaralandı.
Bir odanın duvarına açılan delikten diğer odaya geçen soba borusunun duvarı ısıtması sonucu çıktığı belirlenen yangında 8 yaşındaki Çiğdem Memeli isimli kız çocuğu feci şekilde yanarak can verdi.

Çiğdem Memeli'nin büyükannesi Ayşe Nenk ise torununu kurtarmak için yanan evin içerisine girdiği sırada ağır yaralandı. Vücudunda yanıklar oluşan Ayşe Nenk kaldırıldığı Numune Hastanesi'nden hayat tehlike bulunması üzerine Tıp Fakültesi Hastanesi'ne sevk edildi. Ölen Çiğdem Memeli ve ağır yaralanan Ayşe Nenk'in dışında yangın esnasında evde bulunan Sevilay Toprak (27), Ali Toprak (3), Mehmet Ali Toprak (33), Ali Nenk (55), Hakan Nenk (32), Mukaddes Memeli (3) Numune Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı.

Sonradan eve gelen Çiğdem Memeli'nin babası Adem Memeli ise polis tarafından 'çocuk yaşıyor, komşuların evinde, korkulacak bir şey yok' denilerek oyalandı. Evde ikamet eden ailenin hurdacılık yaparak geçindiği ve bir süredir elektriklerinin kesik olduğu öğrenildi. İtfaiyenin müdahalesi sonucu söndürülen yangında iki katlı ev tamamen yanarken, polis olay hakkında geniş çaplı soruşturma başlattı.

.
Yayın Tarihi : 27 Aralık 2005 Salı 11:32:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?