16
Eylül
2024
Pazertesi
SAĞLIK

Sağlıkçılara, 'Yeni Doğan Canlandırma Semineri'

Konya İl Sağlık Müdürlüğü, 1- 28 gün yeni doğan ölümlerinin önüne geçmek için sağlık personeline uygulamalı "Yeni Doğan Canlandırma Semineri" verdi.

Konya Hekimevi'nde düzenlenen seminere Konya İl Sağlık Müdürü Dr. Necip Yemenici, sağlık memurları, hemşireler ve ebeler katıldı. Kursiyerlere seminerde uzman personel tarafından plastik bebekler üzerinde uygulamalı eğitim verilirken, seminer hakkında bilgi veren Dr. Necip Yemenici, günümüzde 1- 28 gün yeni doğan ölüm oranlarının arttığını belirterek, "Yeni doğan dönemi hemen sonrası oksijen yetersizliğine bağlı olarak gelişen ölüm ve kalıcı hasarların önlenmesi için Sağlık Bakanlığı tarafından yeni doğan canlandırması programı başlatıldı. 1998'de başlatılan bu program çerçevesinde 2005 sonuna kadar 13 binin üzerinde sağlık çalışanı eğitimden geçirildi" dedi.

Konya'da 1999'dan bu yana 20 kurs düzenlediklerini ifade eden Yemenici, kurslarda 300'ün üzerinde sağlık personeline eğitim verdiklerini dile getirerek, "2005 yılında düzenlenen 7 kursa 145 personelimiz katılmış ve sertifika almaya hak kazanmıştır. Bu programı düzenlemekteki amacımız yeni doğan bebeğe eli değen tüm sağlık personelinin eğitilerek oksijensizliğe bağlı yeni doğan ölümlerini ve gelişebilecek kalıcı hasarları önlemek ve güncelleme kurslarıyla bilgi ve uygulamalardaki yenilikleri takip etmektir" dedi.

.
Yayın Tarihi : 31 Aralık 2005 Cumartesi 10:00:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?