16
Eylül
2024
Pazertesi
SİYASET

Erdoğan'dan Pamuk yorumu

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, hedeflere emin adımlarla ilerlediklerini belirterek, "Artık endişe yok, umut var. Bu umudu Başbakanıyla, bakanıyla, milletiyle el ele omuz omza kucaklıyoruz" dedi.

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan Aydınlıkevler Alt Geçidi ve Köprülü Kavşağı'nın açılış töreninde vatandaşlara hitap eden Başbakan Erdoğan, "Büyük uğraşlarla büyük hedeflere emin adımlarla yürüyoruz. Artık endişe yok, umut var. Bu umudu Başbakanıyla, bakanıyla, milletiyle el ele omuz omza kucaklıyoruz. Yalnız aramızda bizim kadar coşku ile karşılamayanlar var. Biz hükümet olarak onları da bu büyük millet yürüyüşüne katılmaya çağırıyoruz. Biz istiyoruz ki, milletin her ferdi buna sevinsin. Çünkü gelecek Türkiye'nindir. Bu ülkenin potansiyeline inanmayan bu aşkı yüreklerinde hissetmeyenler aynaya bir baksın. Türkiye'yi karamsarlığa mahkum ettirmek isteyen bazı marjinal çevreler, bu ülkeyi gölge oyunlarına mahkum etmek isteyenler olabilir. Milletin dinamizmi ve heyecanını bugüne kadar paylaşmayı bilmeyenler bundan sonra da bilemezler" dedi.

Başbakan Erdoğan, bazı kesimlerin hala ülke elden gidiyor şeklinde konuştuklarını ifade ederek, "Bu ülkeye yatırım yapmak isteyenlere bazı kesimler vatan elden gidiyor diyor. Türkiye'ye yatırım gelecek diyoruz, eyvah Arap şeyhleri geliyor diyorlar. Bir Başbakan olarak, biz bütün girişimcilerle gerek yerleri, gerekse küresel sermaye olsun görüşürüz. Bir zamanlar 'Hasan almaz basan alır' deniliyordu. Bunu bütün televizyonlarda izliyorsunuz. İhaleler bütün kameraların önünde yapılıyor. Bu ülkede çakılı bir çivisi olmayanlar, böyle iftiralarla yer bulmaya çalışıyorlar. Bu işler kuru kabadayılık ile kurusıkı atmakla yürümüyor. Mahalle arasındaki çocukların oynadıkları çelik çomak düzeni ile de olmuyor" şeklinde konuştu.

Bir hukuk devleti olarak anayasada devletimiz için demokratik, laik, sosyal bir hukuk devleti denildiğini vurgulayan Erdoğan, "Bu ülkenin içerisinde hukuksuzluklar da yer alacaktır. Hukuk devletinin standardını geliştirmek, yargı bağımsızlığını yakalamak ve insanların yargıya güvenini sağlamakla olur. Bu boyutta düşünce özgürlüğü noktasında bedel ödemiş biri olarak konuşuyorum. Düşünce özgürlüğünü kısıtlayan ne varsa, karşısındayız" ifadesini kullandı.

"YARGI BASKI ALTINA ALINMAK İSTENİYOR"
"Bu konuda düşünce özgürlüğüne tecavüz etmeye kimsenin hakkı yok" diyen Başbakan Erdoğan, "Karar mercii yargıdır. Ancak yargı boyutunda da bir olay var. Yargı baskı altına alınmak isteniyor. Hangi kurum, hangi parti, hangi örgüt olursa olsun böyle bir hak ve salahiyete anayasaya göre sahip değillerdir. Dün yapılan olayda bazı gruplar aynı olayı başka fikri tartışmalarda da ortaya koymuşlardı. Zanlının ya da yurt dışından gelenlerin üzerine yürümek büyük hataydı. Yurt dışından gelenlerin buraya gelmesi başka bir unsur zaten. Avrupa Parlamentosu parlamenterlerinin yargı sürecine katılması da yargıya bir baskıdır. Buna hakları yok. Neden aynı şeyi Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nde yapmadılar? Türkiye, bir özgürlükler ülkesidir. Her geçen gün daha ileri gidiyoruz. Ancak demokrasi bir tahammül rejimidir. Tahammül edildiği sürece demokrasi gelişir. Demokraside karşılıklı saygı esastır. Bazı provokasyonlar olabilir. Ülkemin 81 ilinde de bunlara prim vermem. Bizler bu yolda dik duracağız ama diklenmeyeceğiz. Bazıları yolsuzluk var diye bağırıyor. Şu an hiçbir belediye başkanının il ya da ilçe başkanının dokunulmazlığı yok. Öyle bir iddianız varsa yargıya başvurun, suçlu varsa tutuklanır. Biz de onun arkasında durmayız. Ancak onların derdi bu değil. Dert hortumlarının kesilmiş olması. Kesilen hortumlar bir zamanlar birilerinin cebine giriyordu. Şimdi ise vatandaşın cebine giriyor" diye konuştu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Mavi Tünel için bu yıl bütçeden 85 trilyon TL ayırdıklarını ifade ederek, "Ankara-Konya arası hızlı tren ise inşallah bizim dönemimizde tamamlanmış olacak" dedi. Daha sonra Aydınlıkevler Alt Geçidi ve Köprülü Kavşağı'nın açılışını yapan Erdoğan, Başbakanlık'a ait otobüsün direksiyonuna geçerek alt geçitten ilk kendisi geçti. Törene, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç, Sanayi ve Ticaret Bakanı Ali Coşkun, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, Vali Ahmet Kayhan, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek ve vatandaşlar katıldı.

.
Yayın Tarihi : 17 Aralık 2005 Cumartesi 17:35:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?