16
Eylül
2024
Pazertesi
SPOR

Başkentte gol sesi çıkmadı

Turkcell Süper Ligi'nin 9. haftasında Ankaraspor ile Konyaspor'u Ankara 19 Mayıs Stadı'nda karşı karşıya getiren maçta, iki ekipte girdiği pozisyonları değerlendiremeyince karşılaşma golsüz eşitlikle sona erdi. Konyaspor'da karşılaşmanın 79. dakikasında Jaba'yı düşüren Ümit Bozkurt, kırmızı kartla oyun dışında kaldı.

Maç sonrasında bir basın toplantısı düzenleyen Ankaraspor Teknik Direktörü Samet Aybaba, 3 maçtır çok etkili bir futbol oynadıklarının altını çizerek, "3 haftadır futbol adına herşeyi yapıyoruz. Bugün de mükemmele yakın oynadık. Rakibimizden daha iyi pozisyonlara girdik. Ama golü bulamadık. Cezalı ve sakatlığı bulunan hücum oyuncularımızın takıma katılmasıyla ilerleyen haftalarda gol yollarında daha etkili olacağız" diye konuştu.

Ligde ilk 5-6 sıra için mücadele eden 2 ekibin mücadelesinin oldukça zorlu geçtiğini ifade eden Konyaspor Teknik Direktörü Aykut Kocaman ise, "2 ekibinde bu maç öncesinde problemleri vardı. 2 ekip adına da yukarılara çıkmak için bir fırsat maçıydı. Çok zor bir maç oldu. Ankaraspor, takım savunması olarak çok iyiydi. Biz de girdiğimiz pozisyonları değerlendiremedik. Ankaraspor deplasmanından alınan 1 puan sevindiricidir" dedi. Kocaman, Ümit Bozkurt'un kırmızı kartla oyundan atılmasıyla ilgili olarak ise, "Ümit pozisyonda son adam değildi. Sakatlamaya değil engellemeye yönelik bir hareketti. Kartın rengi sarı olmalıydı" şeklinde konuştu.

Ankaraspor Kulübü Başkanı Hilmi Gökçınar da karşılaşma sonrasında yaptığı açıklamada, çok zorlu bir maç oynadıklarını belirterek, "Maçta çok şanssızdık. Direkten dönen toplarımız vardı. Ankara'da 3 maçtan 9 puan beklliyorduk, ama olmadı. Konyaspor'da iyi bir ekip ve iyi bir mücadele sergiledi" diye konuştu. Konyaspor Kulübü Başkanı Ahmet Şan ise, maçın ortada geçtiğini ifade ederek Fenerbahçe maçından sonra aldıkları 1 puanın kendileri için mutluluk verici olduğunu söyledi. Şan, ayrıca Ümit Bozkurt'a gösterilen kırmızı kartın çok ağır olduğunu sözlerine ekledi.

Karşılaşmanın 79. dakikasında Jaba'yı düşürerek kırmızı kartla oyun dışında kalan Ümit Bozkurt ise, kırmızı kartın çok ağır olduğunu belirterek, "Hocalarımızın canı sağolsun. Biz de daha atılacak çok futbolcu var. Hakemlerimiz hakkında da konuşmak istemiyorum. Kırmızı kartlık bir durum olduğuna inanmıyorum. Kırmızı kart çok ağırdı" diye konuştu. Yeşil-beyazlıların başarılı savunma oyuncusu Ömer Gündostu ise, ortada geçen bir maçta Fenerbahçe karşılaşmasının ardından bir hakem faciası daha yaşadıklarını söyledi.

.
Yayın Tarihi : 16 Ekim 2005 Pazar 11:06:55
Güncelleme :21 Ekim 2005 Cuma 12:44:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?