16
Eylül
2024
Pazertesi
YAŞAM

4 yıl sonra gelen mutluluk

Konya'da 4 yıldır çocuğu olamayan bir kadın, 5 ay süren tedaviyle dördüzlere hamile kaldı.

Erken doğum yapan Çelik'in, 6 ay süren hamilelik döneminde dördüzlerden biri anne karnında, diğeri doğum sonrasında ölürken, 2'si de yoğun bakım ünitesinde tutuluyor.

4 yıldır çocuğu olmadığını ifade eden 26 yaşındaki Emel Çelik, "Normal yollarla çocuğumuz olmayınca biz de doktora başvurduk. 5-6 ay süren bir tedavinin ardından hamile kaldım. Daha sonra dördüzlerim olacağını öğrendim. Doktorum bana, '4 bebeği taşıyamazsın' diyerek birinin kalbini durdurmak zorunda kaldı. 7.5 ayda doğum yapabileceğim söyleniyordu, 26 hafta içinde doğum yaptım. 3 bebeğim oldu, erkek olan sonradan ölmüş, şimdi 2'si yoğun bakım ünitesinde tutuluyor. Onların yaşam tehlikesi devam ediyor, iyi olmaları için dua ediyorum. Hamile kaldığımda olduğu gibi şimdi de şaşkınlığımı bir türlü üzerimden atamadım, çok mutluyum. İnşallah yaşarlar" diye konuştu.

"Güleyim mi, ağlayım mı" diyen baba Erdinç Çelik ise, "Baba olduğum için çok mutluyum. Biz bir tane istedik Allah bize 4 tane verdi, 2'sini geri aldı. 2 kızımızın da bir an önce sağlığına kavuşmasını istiyorum. Allah herkese bebek nasip etsin, mutluluğum kelimelerle anlatılamaz" dedi.

Dördüzlerden 2'sinin erkek, 2'sinin kız olduğunu önceden öğrendiklerini vurgulayan Çelik çifti, "Bebeklerimizin isimleri bile hazırdı. Erkeklerin isimlerini 'Yunus ve Emre', kızların isimlerini ise 'Ayşenur ile Fatmanur' koymayı düşünmüştük. Şimdi erkek bebeklerimiz öldü, isimleriyle gönlümüzde kalacak. Ayşenur ve Fatmanur'un da bir an önce sağlığına kavuşmasını bekliyoruz" şeklinde konuştu.

Dr. Faruk Sükan Doğum ve Çocuk Hastanesi doktorlarından Kadın Doğum Uzmanı Dr. Hikmet Karabacak, Çelik çiftinin kendilerine başvurduğunu belirterek, "4 yıldır çocukları olmadığını söylediler. Teşhisten sonra 5-6 ay süren ilaçla tedaviye başladık. Tedavi olumlu yanıt verdi ve 6 ay olmadan Emel Çelik dördüzlere hamile kaldı. 4 bebekten birinin kalbini durdurarak bebek sayısını 3'e indirdik. 4 bebek dünyaya gelmiş olsaydı hepsi ölürdü. Biz üçünü de yaşatmaya çalıştık. Biri de doğumdan sonra ölünce 2 bebek kaldı. Onların da tedavileri sürüyor. İnşallah sağlıklı bir şekilde yaşama devam edecekler" açıklamasında bulundu.

.
Yayın Tarihi : 2 Kasım 2005 Çarşamba 11:41:31
Güncelleme :2 Kasım 2005 Çarşamba 11:51:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
aysu karataş IP: 88.231.112.xxx Tarih : 14.09.2007 20:34:10

allah bagışlasın iyişallah saglıklarına kavuşurlar bizde cocuk hasreti cekiyoruz bizimde 4 sene oldu ama hala yok rabbim büyük mutluklar dilerim