16
Eylül
2024
Pazertesi
YAŞAM

Bir babanın feryadı

Epilepsi hastası ve yüzde 80 zihinsel engelli Yasin Özcan'ı annesi terk ettikten sonra, babası da etrafına zarar vermemesi için belinden ip, ayağından zincire bağlıyor.

Oğlu Yasin'in durumuna çok üzüldüğünü belirten Baba Mehmet Emin Özcan, "Oğlum 2 yaşındayken geçirdiği menenjit nedeniyle yüzde 80 zihinsel özürlü kaldı. Aynı zamanda epilepsi hastası olan oğluma eşimle birlikte 12 yaşına kadar baktık. Oğlum Yasin şu anda 19 yaşına girdi, 7 yıldır tek başıma bakıyorum. 28 yıllık eşim oğlumuza bakmamak için benimle kavga etti ve bizi terk etti gitti. Daha sonra mahkemeye başvurduk ve eşimle tamamen ayrıldık. Mahkeme annesine çocuğu al dedi, o ise kabul etmedi. Bunun üzerine mahkeme kararla bana çocuğu teslim etti ve bu çocuğun zihinsel engelliler hastanesine gönderilmesi için karar verdi. Biz gerekli yerlere başvurmamıza rağmen bir türlü çocuğumu hastaneye kabul etmediler, bu yüzden yokluk içinde oğluma bu şekilde bakıyorum" dedi.

Özürlü oğluna bakmak için her seferinde çalıştığı işyerlerinden izin alması nedeniyle işinden olduğunu ifade eden baba Özcan şöyle devam etti: "Bir fırında çalışıyordum ve sabah erkenden işe gidiyordum, diğer oğlum ise okula gidiyor. Özürlü çocuğuma bakacak kimse kalmıyordu. Yasin'i sürekli hırçınlık yapması ve etrafa saldırması nedeniyle önceleri ayağından iple bağlıyordum ama ipi kopartıyordu. Daha sonra belinden iple bağlayıp, ayağına çorap giydirdikten sonra zincir takmaya başladım. Başka türlü olmadı. Ara ara işyerinden izin alıp eve geliyor, durumuna bakıyordum, bu nedenle işten çıkarıldım. Sadece bu işten değil birçok işten bu yüzden atıldım. Şimdi ise 3 tekerlekli bir arabam var, onunla yük taşıyarak para kazanmaya çalışıyorum."

Yasin Özcan, evde bulunan camları kırıp çevresine zarar vermesi nedeniyle 7 yıldır iple bağlanıyor, son 2 yıldır ise zincirle bağlı tutuluyor. Konya 1. Sulh Hukuk Mahkemesi tarafından Zihinsel Özürlüler Yurdu'na yatırılması kararı verilen engelli Yasin'in yurtlarda yer olmadığı gerekçesiyle kabul edilmediğini söyleyen baba Mehmet Emin Özcan yetkililerden yardım istedi.

.
Yayın Tarihi : 7 Kasım 2005 Pazartesi 15:15:01
Güncelleme :7 Kasım 2005 Pazartesi 15:26:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?