16
Eylül
2024
Pazertesi
YAŞAM

Çöpte düzenli depolama devri

Konya Büyükşehir Belediyesi, çöp sahasında vahşi çöp depolamasına son vererek düzenli depolama sistemine geçti.

Çevre Koruma Daire Başkanı Ali Özer, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, günlük bin ton çöpün geldiği alanda düzenli çöp depolaması yapıldığını, çöp alanında elle ayıklama, koku, haşere oluşumu gibi çevre sağlığını tehdit eden birçok olumsuz durumun da ortadan kaldırıldığını bildirdi. Ali Özer, Konya genelinde 100 araçla toplanan atıkların Aslım katı atık depolama merkezine getirildiğini belirterek,

"Bu katı atıklar, plan ve projeye göre altyapısı hazırlanmış bir alanda tekniğine uygun ve sağlıklı bir şekilde depolanmaktadır. Depolama alanında; sosyal tesis, kantar, tekerlek yıkama ünitesi, drenaj tabakası ve çöp sızıntı suyu havuzu, bekçi kulübesi, gaz bacaları bulunmaktadır. Alanda geri kazanılabilir maddelerin elle ayıklanması ve evcil ve yabani hayvan girişleri de engellenmiştir. Depo tesisinde toz, koku, kağıt gibi çevreyi olumsuz yönde etkileyecek faktörlere karşı tedbir alınmaktadır. Sahaya gelen çöpler günlük olarak sıkıştırılarak üzeri toprakla örtülmekte ve saha periyodik olarak ilaçlanmaktadır. Böylece sahadan kaynaklanabilecek koku asgariye indirilmekte ve kuş, böcek ve kemirgen gibi canlıların barınması engellenmektedir" dedi.

Konya'da bulunan sağlık kuruluşlarının tıbbi atıklarının ise özel ekiplerce toplandığını dile getiren Ali Özer, bu atıkların atık alanında kireç ilavesiyle bertaraf edildiğini sözlerine ekledi.

.
Yayın Tarihi : 6 Aralık 2005 Salı 11:15:24
Güncelleme :6 Aralık 2005 Salı 11:19:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?