16
Eylül
2024
Pazertesi
YAŞAM

Pakistan'a yardım eli

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Asya'da meydana gelen deprem nedeniyle zarar gören insanlara destek olacaklarını belirterek, Pakistan'a bir heyet göndereceklerini söyledi.

Başkan Tahir Akyürek başkanlığında toplanan Büyükşehir Belediye Meclisi, gündemine aldığı depremle ilgili, Konya Büyükşehir Belediyesi olarak yapılması gereken konuları belirledi. 40 binden fazla kişinin hayatını kaybettiği ve 60 binden fazla kişinin de yaralandığı deprem felaketinde zarar gören ülkeler için, ilk andan itibaren çalışmalara başladıklarını ifade eden Başkan Tahir Akyürek,

"Büyükşehir Belediyesi olarak Pakistan'a bir heyet gönderme kararı aldık. Göndereceğimiz heyet, bölgede sağlık konusunda klinik hizmeti verecek. Aynı zamanda Konya'dan yapılacak yardımları mağdur halka ulaştıracağız. Belediye Meclisi olarak başta Kızılay olmak üzere, devlet eliyle yapılacak yardımlara her türlü desteği vereceğiz. Kardeş ülke Pakistan olmak üzere Afganistan ve Hindistan'ı da etkileyen depremin yol açtığı felaketler bizi derinden üzdü. Biz, her türlü yardıma hazırız, kardeş ülke insanlarının acılarını paylaşıyoruz" dedi.

.
Yayın Tarihi : 11 Ekim 2005 Salı 18:05:15
Güncelleme :18 Ekim 2005 Salı 11:34:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?