19
Eylül
2024
Perşembe
DEREBUCAK - KONYA

6 trilyonluk ek ödenek

Derebucak'ta inşaat çalışmaları devam eden Gembos Derivasyon Tüneli'ne bu yıl için ilave bir ödeneğin gündemde olduğu bildirildi.

Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) Konya Milletvekili Harun Tüfekçi, Gembos Derivasyon Tüneli Projesi'ne hükümetin büyük önem verdiğini belirterek, "2002'den önceki ayrılan ödenekler neydi, bu tarihten sonra ayrılan ödenekler ne oldu; buna bir bakın. Geçmişe oranla, bu projeye büyük ödenekler aktarılmıştır. 2003 yılında 3 trilyonluk bir ödenek sağlanmış, 2004'te ise 4,5 trilyon civarında bir ödenek aktarılmıştır. Bu yıl ise 6 trilyon liralık bir ek ödeme ile bunun 10 trilyon lira civarına tamamlanması gündemdedir" dedi.

Gembos Derivasyonu'nun Beyşehir Gölü'nü kurtaracak bir proje olmasının yanında, Konya'nın tamamına hitap eden bir proje olduğuna vurgu yapan Tüfekçi, "Bu yüzden bu sorunu sadece Beyşehir'in sorunu gibi göremeyiz. Ama benim, baştan beri seslendirdiğim bir konu var ve maalesef geçmiş dönemde bazı yanlış projeler uygulanmış, bunun mağduriyetini Beyşehir ilçesi yaşıyor, Seydişehir yaşıyor. Ova'yı sulama ile ilgili projede sadece beton kanalların belirli bir yere gidip sulanması düşünülemez. Beyşehir'de de sulanabilir arazi var, sulu tarıma geçmesi gereken yerler var. Seydişehir'de de, Bozkır'da da, Hüyük bölgesinde de var. Ama bunlar hiç düşünülmemiş, kısır bölge siyaseti yapılmış. Biz burada bunu terk ediyoruz" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 8 Temmuz 2005 Cuma 17:53:38
Güncelleme :24 Kasım 2005 Perşembe 14:31:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?