19
Eylül
2024
Perşembe
DEREBUCAK - KONYA

İş makinaları sular altında kaldı

Konya'nın Derebucak İlçesi'nde aşırı yağışlar nedeniyle kapasitesi dolan Derebucak Barajı 45 metre derinliğe ulaşıp taşmaya başlayınca, bölgede faaliyet gösteren bir iş makinesi taşkın suları altında kaldı.
 
Gembos Derivasyon Tüneli ve Derebucak Barajı inşaatı projesi çalışmalarında kullanılan bir iş makinesi, barajdan taşan suların altında kaldı. İş makinesinin çıkartılması için gelen eksvatör de sular arasında kalıp balçığa saplanınca, iş makinesi üzerinde bulunan işçiler zor durumda kaldı. 2 iş makinesindeki işçiler, bölgeye sevk edilen üçüncü iş makinesinin yardımıyla kurtarıldı. 

Bölgeden geçen bir çay vasıtasıyla Gembos Ovası'na doğru yönelen Derebucak Barajı'ndan taşan sular, ilçe merkezindeki kapalı spor salonu ile futbol sahasını da sular altında bıraktı. Derebucak-İbradı karayolunun bir süre kapanmasına neden olan taşkın sularının, bölgede devam eden Gembos Derivasyon Projesi çalışmalarını da aksattığı öğrenildi. Projeyi üstlenen firmanın suyla dolan tünelde enjeksiyon çalışması yürütebildiği, bunun dışında ekiplerin sadece bir bölümde kanal çalışmalarına devam edebildiği bildirildi.
 
İnşaat çalışmalarını üstlenen firmanın sorumlusu Afettin Güzel, yağışlı havalarla birlikte gelen taşkın sularının bölgedeki çalışmaları zorlaştırdığını belirtti. Sel sularının bölgede inşa edilen beton kanalları tahrip ederek zarar verdiğini kaydeden Güzel, "Oluşan maddi zararın boyutu tespit edilmeye çalışılıyor. Derebucak Barajı da taşmaya başlayınca, çalışmalarımız aksadı. Şu anda tünelde enjeksiyon çalışmaları dışında bir faaliyet sürdüremiyoruz. Taşkın sularından etkilenmeyen bir bölümde ise beton kanal dökme faaliyetlerimiz sürüyor. Ancak, bu şartlarda daha ne kadar çalışabiliriz, onu önümüzdeki günlerde göreceğiz. Şu anda, şantiyede görev alan ekip sayımız her geçen gün azalıyor" diye konuştu.
İHA
Yayın Tarihi : 7 Kasım 2006 Salı 15:36:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?