28
Eylül
2024
Cumartesi
GÜNCEL

Cami yangından ucuz kurtuldu

Konya merkez Karatay ilçesinde bulunan Cıvıloğlu Camisi'nde elektrik kontağından çıkan yangın maddi hasara neden oldu. Caminin üst katında muhafaza edildiği için çok fazla zarar görmeyen 13 tarihi seccade ve 1 adet alem, yangın sonrasında polisler tarafından Vakıflar Bölge Müdürlüğü'ne teslim edildi.

Dün gece saat 20.00 sularında Konya merkez Karatay ilçesi Yeni Aziziye Caddesi üzerinde bulunan Cıvıloğlu Camisi'nde yangın çıktı. Caminin içinden alevler yükseldiğini gören çevredeki dükkan sahipleri olayı itfaiyeye haber verdi.

Caminin içindeki yangına müdahale eden itfaiye ekipleri kısa sürede alevleri kontrol altına aldı. İtfaiye ve polis tarafından yapılan incelemede, yangının elektrik kontağından çıktığı tespit edildi. Caminin üst katında muhafaza edildiği için çok fazla zarar görmeyen 13 tarihi seccade ve 1 adet alem, yangın sonrasında Vakıflar Bölge Müdürlüğü'ne teslim edilmek üzere polisler tarafından karakola götürüldü.

Camide incelemede bulunan Vakıflar Bölge Müdürü İbrahim Genç, oluşan hasarla ilgili tespitlerin ardından onarım çalışmaları için gerekenlerin yapılacağını söyledi. Anıtlar Kurulu'ndan çıkması gereken onarım izni sonrasında ihale dosyasının hazırlanacağını haber veren Genç, caminin en kısa sürede eski görünümüne kavuşacağını söyledi. 

.
Yayın Tarihi : 1 Şubat 2006 Çarşamba 13:52:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?