23
Aralık
2024
Pazertesi
AMASRA - BARTIN
Belediye Sayfaları

'Bu bölgenin yaşam poliçesi sendikadır'

Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Amasra Şubesi çalışanları, 25 Mart tarihinde yapılacak olan Genel Kurul öncesinde düzenlenen yemekte biraraya geldi. Yemeğe katılan Türk-İş Teşkilatlanma Sekreteri ve GMİS Genel Başkanı Çetin Altun, Türkiye'nin üretim ekonomisi ile rahat bir döneme gireceğini ifade etti. 

Bartın Grant Astra Oteli'nde düzenlenen yemeğe Türk-İş Teşkilatlanma Sekreteri ve GMİS Genel Başkanı Çetin Altun'un yanısıra, GMİS Amasra Şube Başkanı Hakkı Arslan, sendika delegeleri ve madenciler katıldı. 25 Mart tarihinde yapılacak olan Genel Kurul hakkında konuşan Amasra Şube Başkanı Hakkı Arslan, sendika üzerinden yapılan politikaların yanlış olduğunu ifade etti. Arslan, "Bölge çok iyi günlerden geçmiyor. 60 yıllık sendika geçmişine, dün leke gelmediği gibi bundan sonra da asla leke gelmeyecek. Bundan hepimiz emin olmalıyız. Hiç kimse kendi şahsi çıkar ve menfaatleri uğruna Maden İş Sendikası ve madencinin geleceğini karartmaya çalışmasın. Biz buna izin vermeyeceğiz. Madenciler ismini dünyaya duyurmuştur. Bu sendika kimsenin kendi malı değildir. Bu sendikada politika yapılırken maden işçisi, Zonguldak, Bartın ve Karabük için proje üretilmelidir" dedi. 

GMİS Genel Başkanı Çetin Altun ise, Batı Karadeniz Bölgesi'nde oluşan siyasi baskılara rağmen maden işçisinin bölgenin geleceği adına olumlu adımlar atmasının sevindirici olduğunu savundu. Altun, "Zor bir süreçte tüm baskılara rağmen, madencilerin kendi işlerini, kendi kendilerine görmesini istemeyenlere karşı, sendikanın ve bölgenin geleceği adına olgun ve demokratik adımlar atan madencileri kutluyorum. Dostluklar da, düşmanlıklar da uzun zamanlı olmuyor. Bulunduğumuz coğrafya, dünyanın yüzde 25 enerjisini karşılayabilecek kapasiteye sahiptir. 

Demokrasi adına 'bu bölgeye insan hakları getireceğiz' diye getirilen savaş ve insan kıyımı bizi üzüyor. Eskiden savaşlar topla tüfekle yapılıyordu, şimdi ekonomiyle yapılıyor. Türkiye üretim ekonomisinden vazgeçti. Türkiye'nin gözbebeği denilen Erdemir, Telekom, Petkim ve Tüpraş gibi yerler özelleşti. Yabancıların eline geçti. Bu gibi yerler, devlet eliyle ülke menafaati için işletilmelidir. Önümüzdeki yıl çok önemli. Ülke adına bu yılı iyi değerlendirimeliyiz. Bunun için birlik ve beraberliğe ihtiyacımız var. Bartın, Zonguldak ve Karabük'te yaşayan 1.5 milyon insan birlikte hareket etmelidir. Bu bölgenin yaşam poliçesi sendikadır. Bugün canımız pahasına, Türkiye'nin geleceği için açtığımız üretim alanlarının yüzde 35'inde çalışıyoruz. Yüzde 65'inde ise işçi açığı için çalışamıyoruz" diye konuştu. 

Altun, konuşmasının ardından tüm madencilerle kucaklaşarak Ankara'ya hareket etti.
iha
Yayın Tarihi : 19 Mart 2007 Pazartesi 15:23:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?