Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Düzce İl Başkanı Zekeriya Tozan,Düzce Belediye Başkan adayı Evren Kuşçuoğlu ile birlikte DERGAZ'ı ziyaret ederek yapılan çalışmalar hakkında bilgiler aldı.
DERGAZ İşletme Müdürü Mustafa Doğan, özellikle ilçelerde abone sayısının düşük olduğuna dikkat çekerken, Zekeriya Tozan ekonomik sıkıntının böyle bir sonucu doğurduğunu söyledi. İşletme Müdürü Doğan, Düzce'de DERGAZ'ın ulaştığı noktalar ve 2009 yılında gerçekleştirilmesi planlanan yatırımlar hakkında bilgi vererek, "İlk etapta Düzce Merkez, Konuralp ve Kaynaşlı, 2006 yılında da Beyköy Cumayeri ve Gümüşova lisansa katıldı. Muhtemelen Akçakoca da 2009 yılında katılacak. Orada bir takım sorunlar vardı, bunlar çözülmek üzere İmarlı alan içerisindeki vatandaşlarımıza doğalgazı ulaştıracağız. Biz 2004 yılında lisansımızı aldık.
Mahalle olarak Çay, Azmimilli, Fevziçakmak, şehir merkezi, Hamidiye, Karaca mahallelerine doğalgaz verildi. Aziziye'de çok küçük bir nokta kaldı. Metek konutlarına ve kalıcı konutlara doğalgaz verdik. Yatırım hedefimizin yüzde 80'ini tamamladık. Dereli tütüncü ve Cumhuriyet mahallesi 2009 yılında yatırım programına alınacak" dedi. Yaşanan ekonomik kriz nedeniyle DERGAZ'ın yeni yatırımlar yapmak yerine mevcut potansiyeli değerlendirmeyi tercih ettiğini dile getiren Doğan, "Biz Düzce'de TERRA 1 projesi ile başlayan yeni yapılanmaya dahil olarak doğalgaz hatları döşedik. Yeni yapılan yolların bozulmaması adına böyle bir çalışma yaptık. Dünya Bankası Kalıcı konutlar bölgesinde 2006 yılında çok hızlı doğalgaza geçildiğinden dolayı yatırımın önü açıldı. Şehir merkezindeki yapılanmaya baktığımızda tek katlı müstakil yapılar yok. Kalorifer kültürü yok. Soba kullanımı yaygın. Bu binaların doğalgaza geçişi çok yavaş yürüdü. Düzce'de biz 35 bin konutun önüne şebekemizi ulaştırdık, ama yalnızca 20 bin abonemiz mevcut. İlçelerimizin de abone katılım oranı düşük" diye konuştu. CHP İl Başkanı Zekeriya Tozan ise, Düzce halkının ekonomik sıkıntı içerisinde olduğunu, bu sebeple doğalgazın değil sobanın tercih edildiğini ifade ederek, "Ekonomik durum çok iyi değil. Halkın geneli fındıkla geçiniyor ve fındık ağacının odunu iyi yanıyor. Bu biraz ekonomi ile ilgili fındığın para etmemesi, kaynakların sınırlı olması, sanayinin dengeli dağılmaması ilçelerdeki gelir düzeyini düşürdü" dedi.