8
Eylül
2024
Pazar
GÜMÜŞHANE

112'ye 5 doktor atandı

Gümüşhane 112 Acil Servisinin 2 yıllık doktor sorunu giderilerek merkeze 5 yeni doktor atandı.

Geçtiğimiz Şubat ayında Gümüşhane İktisadi ve Kültürel Kalkınma Derneği (GİKDER) tarafından gündeme taşınan ve çözülmediği takdirde konunun TBMM İnsan Hakları Komisyonuna götürüleceği beyan edilen doktor sorunu nihayet çözüldü.

Konuyla ilgili yazılı bir açıklama yapan AK Parti Gümüşhane Milletvekili Doç. Dr. Kemalettin Aydın, Milletvekili Prof. Dr. Yahya Doğan’la birlikte Sağlık Bakanlığının ilgili birimleri ile yaptıkları görüşmeler sonucunda Gümüşhane 112 Acil Servise 5 doktor atamasının yapıldığını söyledi.

Doktorların geçtiğimiz Salı günü görevlerine başladığı öğrenilirken Milletvekili Aydın açıklamasında öncelikli çalışma konularından olduğunu ifade ettiği Sağlık hizmetlerinde Gümüşhane’nin yükselişinin artarak sürdüğünü belirtti.

Aydın, geçen ay Gümüşhane’ye atanan 18 doktorun ardından şehrin her köşesine sağlık hizmetlerinin eşit ve daha süratli olarak götürülmesini sağlamak için milletvekili Prof.Dr. Yahya Doğan ile birlikte Sağlık Bakanlığının ilgili birimleri ile yaptıkları çalışmalar neticesinde 5 doktorun atamasının da 112 Acil servisinde hizmet vermek üzere gerçekleştirildiğini söyledi.

Gümüşhane’nin kamu hizmetlerinden en üst düzeyde faydalanmaya devam edeceğini belirten Aydın, gösterdikleri hassasiyet nedeniyle Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkür etti.
 

iha
Yayın Tarihi : 3 Ekim 2009 Cumartesi 10:30:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?