8
Eylül
2024
Pazar
GÜMÜŞHANE

7 yaşındaki çocuk kayboldu

GÜMÜŞHANE'DE 7 YAŞINDAKİ ÇOCUK KAYBOLDU

Gümüşhane'nin Torul ilçesine bağlı Gülaçar köyünde dün akşam saatlerinde ilkokul birinci sınıf öğrencisi Mustafa Öztürk (7) kayboldu.

Yakınlarının kaybolduğunu yetkililere bildirmesinin ardından olay yerine gelen Afet ve Acil Durum Müdürlüğü yetkilileri ile Jandarma ekipleri, köylülerin de yardımı ile köyün içinden geçmekte olan derede arama çalışmalarını hızlandırdı.

Bazı vatandaşların Mustafa Öztürk'ü en son merkez mahalledeki köprünün orada gördüğünü beyan etmesi ve Öztürk'ün topunun köprüden 100 metre aşağıda bulunmasının ardından arama çalışmalarına hız verildi.

Bahar aylarında olunması nedeniyle eriyen kar suları ile birlikte su yüksekliğinin yer yer 1.5 metreyi bulduğu derede Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ekipleri uzun süreli arama çalışması yaptı. Gülaçar ve civar köylerde yaşayan yüzlerce vatandaşın katıldığı arama çalışmalarından bir sonuç alınamadı.

Olayın ardından köye gelen Torul Kaymakamı Şafak Gürçam, Torul Kaymakamı Şafak Gürçam, çocuğun göründüğü en son yer olarak köprü gösterilmesi ve topunun derede bulunması nedeniyle, dereye düşüp kaybolacağı ihtimalinin ağır bastığını ve çalışmaların bu yönde sürdüğünü söyledi. Havanın karanlık olması, derenin su yüksekliğinin fazla olması ve öğleden sonra karların da erimesi ile birlikte derenin akış hızının da artması nedeniyle çok sağlıklı bir çalışma yürütemediklerini ifade eden Gürçam, "Arkadaşlarımız

hala arama çalışmalarına devam ediyorlar. Havanın karanlık olması bizim için büyük bir handikap. Şuanda herhangi bir sonuç alamadık. Ekiplerimizle görüşmemiz neticesinde havanın aydınlanması ile birlikte daha sağlıklı bir çalışma yürüteceğimiz noktasına vardık. Son bir ekibimiz hala çalışmalarına devam ediyor. O da çalışmasını bitirince yarının planlamasını yapıp olabilecek en erken saatte buraya intikal edip tekrar çalışmalarımıza başlayacağız. Çocuğun buradan dereye indiğini yada düştüğünü gören kimse

yok. Ama bu noktadan itibaren kaybolduğu için biz o ihtimal üzerinde duruyoruz. İnşallah yarın bir sonuç alır ona göre hareket ederiz" diye konuştu.

Bir gazetecinin "Kayıp çocuğun topu derede bulunmuş" şeklindeki sorusuna, "Bizim için o olay bir ipucu oluyor. Topun derede olduğu, yaklaşık 100 metre ileride biryerlerde görüldüğü ve bulunduğu söyleniyor. Topun derede bulunmuş olması da çocuğun dereye düşme yada derede kaybolma ihtimalini yükseltiyor. Bu ihtimal üzerinde duruyoruz" diye cevap verdi.

Arama faaliyetlerinin devam ettiği esnada bölgede bulunan baba Abdullah Öztürk, baygınlık geçirirken, ilk müdahaleyi hazır bekleyen 112 Acil Servis yetkilileri yaptı. Mustafa Öztürk'ün annesi ile babasının yakın zaman önce boşandıkları belirtildi.

Öte yandan, oldukça aktif ve hareketli birisi olduğu öğrenilen Mustafa Öztürk'ün, yakınları dereye düşmüş olabileceği ihtimali ile birlikte köy içerisinde bir yerde uyuyup kalmış olabileceği ihtimali üzerine mahalle içinde arama çalışması yaptı. Köylüler ve ekipler bu çalışmadan da bir sonuç alamadı.

Köylerinin yakınında bulunan Aktaş İlköğretim okulunda taşımalı olarak okuduğu öğrenilen Mustafa Öztürk'ün, öğleden sonra okulda yapılan bir toplantı nedeniyle okuldan erken ayrıldığı ifade edildi.

İHA
Yayın Tarihi : 8 Mayıs 2010 Cumartesi 11:07:02
Güncelleme :8 Mayıs 2010 Cumartesi 21:31:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?