8
Eylül
2024
Pazar
GÜMÜŞHANE

72 yıldır bitmeyen özlem

ATATÜRK ÖLÜMÜ’NÜN 72.YILDÖNÜMÜNDE GÜMÜŞHANE'DE TÖRENLERLE ANILIYOR

Türkiye Cumhuriyet devletinin kurucusu, ulu önder Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 72. yıldönümünde Gümüşhane'de düzenlenen etkinliklerle anılıyor.

Etkinlik programı ilk olarak Hükümet Konağı önündeki Atatürk Anıtı’nda düzenlenen çelenk töreni ile başladı. Gümüşhane Valisi Enver Salihoğlu, Garnizon Komutanı Jandarma Albay Şerafettin Yılmaz, Belediye Başkanı Mustafa Canlı ve diğer kurumların anıta çelenkleri sunmasının ardından il merkezinde yaşam saat 09.05'te 2 dakikalığına durdu. Siren sesleri eşliğinde gerçekleştirilen saygı duruşunun ardından Gümüşhane Valisi Enver Salihoğlu'nun anıt şeref defterine yazdığı mesaj okundu. Vali Salihoğlu Atatürk'e hitaben yazdığı mesajında şu ifadeleri kullandı:

“Ülkemizin kurtuluşunda verdiğin mücadele sadece bir devletin kuruluşunu değil, bugünkü gücümüzün de temelini oluşturmuştur. Bitmez tükenmez bir enerji aşıladığın millet, çağdaş uygarlığa ulaşma hamlesinin 72 yıldan beri sürdürmektedir. Gençlerimiz toplumun istek ve hedeflerine uygun, cumhuriyetin temel değerlerine bağlı olarak yetiştirilmektedirler. Ülkemizin birliği ve bütünlüğünü sağlamak, yurttaşların hak ve özgürlüklerini korumak, ekonomik bakımdan kalkınmak temel görevimizdir. Bunları sağlamak için yoğun çabalarımızı sürdüreceğiz. Bundan emin olunuz.”

Anıt önündeki törenlerin sona ermesinin ardından ikinci program Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Türk Telekom Fen Lisesi tarafından hazırlanan programda okul Müdür Yardımcısı Bülent Ağaç, Atatürk'ün kişiliği ve özellikleri ile ilgili uzun bir konuşma yaptı. Okul öğrencileri tarafından kameralarla kayıt altına alınan “Ardından Söylenenler” adlı söyleşisi bölümünde ise Vali Enver Salihoğlu, Belediye Başkanı Mustafa Canlı, Gümüşhane Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. İhsan Günaydın, Milli Eğitim Müdürü Ferda Yıldırım, Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İsmail Akçay, Atatürkçü Düşünce Derneği Başkanı Yalçınkaya Kömürcüoğlu, sivil toplum örgütü temsilcileri ve öğrencilerle yapılan söyleşiler katılımcılara sinevizyondan izlettirildi.

Atatürk haftası nedeniyle düzenlenen şiir, resim ve kompozisyonda dereceye giren öğrencilerin isimlerinin okunmasının ardından okul öğrencilerinden oluşan orotoryo sahne aldı.

ATATÜRK ÖLÜMÜ’NÜN 72.YILDÖNÜMÜNDE GÜMÜŞHANE'DE TÖRENLERLE ANILIYOR
ATATÜRK ÖLÜMÜ’NÜN 72.YILDÖNÜMÜNDE GÜMÜŞHANE'DE TÖRENLERLE ANILIYOR
İHA
Yayın Tarihi : 10 Kasım 2010 Çarşamba 12:29:05
Güncelleme :10 Kasım 2010 Çarşamba 18:43:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?