8
Eylül
2024
Pazar
GÜMÜŞHANE

Altın madeni merakı

Gümüşhane'nin merkeze bağlı Demirkaynak köyü sınırları içerisinde yer alan ve Koza Altın İşletmelerine bağlı Mastra Altın Madeni ziyaretçi akınına uğruyor.

Mayıs ayı içerisinde üniversiteler, sivil toplum kuruluşları, kamu kurum kuruluşları ve okullardan yaklaşık 250 kişinin Mastra Altın Madeni'ne ziyarette bulunduğunu söyleyen Halkla İlişkiler Sorumlusu Taylan Kara, ziyaretler esnasında tüm katılımcılara Mastra Altın Madeni açık işletme, kapalı işletme, cevher işleme üniteleri ile ilgili geniş bilgilendirilmelerde bulunulduğunu söyledi.

Mayıs ayı ile deneme üretimlerine başlayan Mastra Altın Madeni'nde taşeron şirketlerle birlikte yaklaşık 450 kişinin çalıştığını ifade eden Kara, çalışan istatistiğine bakıldığı zaman çalışanların yüzde 85'inin Gümüşhaneliler olduğunu, yöreden istihdam hususunda hedeflenen yüzde 90'lık dilime ise her geçen gün bir adım daha yaklaşıldığını ifade etti.

Dileyen bütün üniversiteler, eğitim kuruluşları, sivil toplum örgütleri, bilim adamları, yerli ve yabancı turistler faaliyette olan altın madenini gezip bilgi edinebileceklerine de değinen Kara, "Tüm ziyaretçilere altının cevher olarak bulunduğu alandan, dore külçe olarak döküldüğü aşamaya, laboratuarlarından arıtma tesislerine kadar her adım ayrıntılarıyla anlatılıp, çevre ve üretim performansları hakkında bilgi veriliyor.

Doğru bilgilendirmenin önemli bir parçası olan Mastra Altın Madeni turlarına madenin işleyişi, çevresel etkileri ve üretim performansı hakkında bilgi edinmek isteyen tüm kişi veya kuruluşlar davetlidir. Maden turu organizasyonlarında misafirlerin tüm soruları yanıtlanarak doğru olmayan haberler ile halkın aldatılmasının da önüne geçiliyor. Madeni gezmek isteyenlerin Koza Altın İşletmeleri Mastra Altın Madeni Halkla İlişkiler Bölümü'ne başvurması yeterli oluyor" diye konuştu.
 

iha
Yayın Tarihi : 31 Mayıs 2009 Pazar 15:02:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?