8
Eylül
2024
Pazar
GÜMÜŞHANE

Anneler Günü için yürüdüler

Gümüşhane Üniversitesi Gençlik Spor Kulübü üyesi dağcılar 10 Mayıs Anneler Günü nedeniyle Kent Ormanı'na yürüyüş gerçekleştirdiler.


Üniversiteden Dağcılık ve Foto Safari Kulübü üyesi yaklaşık 60 öğrencinin katıldığı yürüyüşte Gümüşhane Üniversitesi Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanı Zeki Kaya ve Dağcılık İl Temsilcisi Cemil Atay da yer aldı.
Orman içerisinde yaklaşık 3.5 kilometre tırmanan dağcılar, Kent Ormanı'na çıktıklarında oyunlar oynayıp, yemeklerini yediler.
Birçoğu ailesinden uzakta olan üniversite öğrencileri Kent Ormanı'nda piknik yapan ailelerin bulunduğu yerlere giderek, annelere ellerindeki gülleri takdim ettiler. Annelerin elini öpüp Anneler Günü'nü kutlayan öğrencilerin oldukça duygulandıkları gözlenirken, bazı öğrenciler ise annelerinin değerlerini yanlarındayken anlamadıklarını fakat uzaktayken çok özlediklerini belirterek, "Keşke annem yanımda olsaydı. Tüm annelerin anneler gününü kutluyoruz" dediler.


Gümüşhane Üniversitesi Sağlık, Kültür, Spor Daire Başkanı Zeki Kaya, burada yaptığı açıklamada, Gümüşhane'de kültür, spor ve sosyal faaliyetlerin fazla olmaması nedeniyle öğrencilerin üniversite bünyesinde bulunan Gençlik Spor Kulübü'nün düzenlediği faaliyetlerle stres attıklarını söyledi. Kaya, hafta sonları Dağcılık Spor Kulübü'nün çeşitli yerlere tırmanışlar yaptığını belirterek, "Bugün de Kent Ormanı'na bir grup öğrencimiz yürüyüş yaptılar. Bugün tarih itibarı ile de çok özel bir gün. Bugünün Anneler Günü olması nedeniyle bu yürüyüş biraz daha anlamlı oldu. Öğrencilerimiz hem Anneler Günü'nü kutlamak hem de sportif aktivitelerini yapmak üzere buraya geldiler. Yaklaşık olarak 60 öğrencimiz bu yürüyüşte Gümüşhane'den Kent Ormanı'na kadar yürüdüler. Şimdi de burada piknik amacı ile bulunan ailelerdeki annelere gül takdim ederek günlerini kutladılar. Biz isterdik ki Gümüşhaneli tüm aile ve annelerimiz burada bu güzel Kent Ormanı'nı doldurmuş olsunlar. Ama havanın kapalı olması nedeniyle çok fazla ilgi olmadı. Ben tüm annelerin Anneler Günü'nü kutluyorum" diye konuştu.
Kent Ormanı'ndaki öğrencilerin minik bir köpekle top oynamaları ve minik bir tavşan yavrusu ile ilgilenmeleri renkli görüntüler oluşturdu.

iha
Yayın Tarihi : 10 Mayıs 2009 Pazar 17:16:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?