8
Eylül
2024
Pazar
GÜMÜŞHANE

Anneleri için tırmandılar

Dağcılar, anneler için zirve yaptı.

Gümüşhane’nin Torul ilçesine bağlı Kocadal köyü sınırları içerisinde bulunan 2 bin 300 rakımlı tepeye çıkan dağçılar, tırmanışlarına annelere hediye ettiler.


Gümüşhane Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü (GÜ-DAK), Trabzon Tenis ve Dağcılık Kulübü (TEDAK), Gümüşhane Üniversitesi Dağcılık ve Foto Safari Kulüplerinden yaklaşık 100 sporcunun yeraldığı tırmanışa İl Emniyet Müdürü Kamil Şanlı da katıldı.


İniş ve çıkış toplam 8 kilometre süren zorlu parkurda kar kütleleri ile karşılaşan sporcular, kardelen çiçeklerinin fotoğraflarını çekerken bir yandan da Mayıs ayında kar üstünde oynamayı ihmal etmediler.


Zevkli bir yürüyüş gerçekleştirdiklerini söyleyen Gümüşhane Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü (GÜ-DAK) Başkanı Mustafa Akbulut, sağlıklı yaşam için sporun çok önemli bir yerinin olduğunu, dağcılık sporunun da Gümüşhane’de gelişmesi için çalışmalarda bulunduklarını belirterek, “Bugün gerçekleştirdiğimiz tırmanış ve yürüyüş çok zorlu bir parkurdu. Sağolsun kardeş derneğimiz TEDAK bizi bugün de yalnız bırakmadı. Bildiğiniz gibi önümüzdeki hafta Pazar günü anneler günü. Bizde bugünkü yürüyüşümüzü cennetin ayağı altında olduğu annelerimiz için gerçekleştirdik. Bütün halkımızı bu tür sağlıklı doğa yürüyüşlerine katılmaya davet ediyoruz.”dedi.


Gümüşhane Üniversitesi Foto Safari ve Dağcılık Kulübü öğrencilerinin de katıldığı yürüyüş yaklaşık 6 saat sürdü.
 

iha
Yayın Tarihi : 4 Mayıs 2009 Pazartesi 14:10:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?