8
Eylül
2024
Pazar
GÜMÜŞHANE

Asfalt mesaisi devam ediyor

ÖZEL İDARE ASFALT MESAİSİNE DEVAM EDİYOR

Gümüşhane İl Özel İdaresi, Köylerin Altyapılarını Destekleme Projesi (KÖYDES) ve kendi iş programı çerçevesinde köy yollarının standartlarının yükseltilmesi çalışmalarına aralıksız devam ediyor.

İş sezonu sonuna kadar bütün imkanları zorlayarak gelen ek ödenekle birlikte köy yollarının asfaltına ağırlık verdiklerini söyleyen İl Özel İdaresi Genel Sekreteri İsmail Yalçın, Kaletaş köyünde devam eden çalışmaları yerinde inceledi.

Önceki yıllarda standartları yükseltilen yollarda asfalt yaptıklarını belirten Yalçın, vatandaşları tozlu yollardan kurtararak yüksek standartlı, kaliteli yollarla birlikte vatandaşların köylerine sağlıklı ve huzurlu bir şekilde ulaşmalarını sağlamak için çaba sarf ettiklerini söyledi.

KÖYDES kapsamında gelen ek ödenek için ilçelerde programların hazırlandığını ve iş sezonuna kadar belirlenen işleri bitirmek için yoğun çaba gösterdiklerini ifade eden Yalçın, “Son yıllarda KÖYDES ödenekleri ile artan yol standartlarımızdaki çalışmalarımız aralıksız olarak devam ediyor. Gümüşhane genelinde 4 bin 124 kilometrelik yol ağımızda birçok iyileştirme yaptık. Asfaltını yaptığımız köy yollarında eksik olan altyapı ihtiyaçlarını da gideriyoruz. Özellikle asfaltın daha uzun ömürlü olması için su kanallarına önem veriyoruz. Yolların kenarlarına yaptığımız su tahliye kanalları ile yaptığımız asfalt daha uzun ömürlü oluyor” dedi.

Asfaltın pahalı bir yatırım olduğuna değinen Genel Sekreter Yalçın, bakımının da pahalı olduğunu belirttiği asfalt yollar için köy sakinlerine, özellikle içme suyu ve diğer ihtiyaçlar esnasında asfaltı tahrip etmemeleri konusunda uyarıda bulundu.

ÖZEL İDARE ASFALT MESAİSİNE DEVAM EDİYOR
İHA
Yayın Tarihi : 19 Ağustos 2010 Perşembe 17:25:03
Güncelleme :19 Ağustos 2010 Perşembe 17:29:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?