8
Eylül
2024
Pazar
GÜMÜŞHANE

Babalar günü yürüyüşü

Gümüşhane Dağcılık ve Doğa Sporları Derneği (GÜ-DAK) üyesi sporcular, Babalar Günü nedeniyle Zigana Dağından, Karaca Mağarasına kadar yürüyüş düzenlediler.


Zigana Dağının 2 bin 235 metre rakımlı tepesinden başlayan yürüyüş, 2 bin 435 rakımlı Kuzu gölleri, 2 bin 550 rakımlı Alas Tepe ve 2 bin 587 rakımlı Alas yaylasının ardından Değirmentaşı boğazı, Cebeli Yaylası ve Karaca Mağarasında son buldu.


İnişli ve çıkışlı 17 kilometrelik zorlu bir parkuru yürüyen sporcular, bugüne kadar kendileri için her türlü zorluğu yaşayan babalar için böylesine anlamlı bir yürüyüşe katıldıklarından dolayı çok mutlu ve gururlu olduklarını söylediler.
GÜ-DAK Başkanı Mustafa Akbulut yaptığı açıklamada, düzenli olarak her hafta yürüyüş programı yapmaya çalıştıklarını belirterek, “Kurulduğumuz günden bugüne kadar kar, kış demeden ilimizin hemen her noktasında yürüyüş gerçekleştirdik. Bugünkü parkurumuz ciddi manada zor bir parkurdu. Bugüne kadar bizler için her türlü zorluğa göğüs germiş babalarımız için yürüdük. Gümüşhane tarihi ve doğal güzelliklerinin yanı sıra doğa yürüyüşleri ve foto safari turları için bulunmaz bir coğrafyaya sahip. Vatandaşlarımızın sağlıklı bir yaşam ve nasıl bir coğrafya üzerinde yaşadıklarını öğrenmeleri için yürüyüşlerimize davet ediyoruz.” dedi.


Kimi zaman yağmur altında gerçekleşen yürüyüşe katılan sporcuların birçoğu yer yer kar kütleleri ile karşılaşırken, bazı fotoğraf tutkunları gördükleri çiçek ve manzaraları ölümsüzleştirmeyi ihmal etmediler.

iha
Yayın Tarihi : 22 Haziran 2009 Pazartesi 14:01:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?