8
Eylül
2024
Pazar
GÜMÜŞHANE

Başesgioğlu Zigana'ya geldi

Gümüşhane Zigana'da 10 dağcının hayatını kaybettiği çığ faciasından sonra bölgeye gelen Devlet Bakanı Murat Başesgioğlu, konuyla ilgili araştırma ve soruşturmaların devam ettiğini söyledi.


Olay mahallini gezmek üzere Zigana'ya gelen Devlet Bakanı Murat Başesgioğlu, çığın oluşu ve sonrasında yaşananlarla ilgili Gümüşhane Valisi Enver Salihoğlu'ndan bilgi aldı. Vali Enver Salihoğlu ve basın mensuplarıyla birlikte smortrak aracıyla çığın başladığı bölgeye giderek inceleme yapan Bakan Başesgioğlu, bilgi aldıktan sonra aşağı indi. İncelemeler sonunda Gümüşkayak Tesisleri'nde basın mensuplarına açıklama yapan Bakan Başgesgioğlu, bölgenin doğa sporlarının, yürüyüş ve gezilerin yapıldığı bir yer
olduğunu belirtti. Bakan Başesgioğlu, "Bölgede çok üzücü bir olay yaşandı. Böyle bir olayda 10 vatandaşımızı kaybetmemiz herkesi üzdü. Biz gözlemde bulunduk. Elbette adli ve idari makamlarımız olayın oluş şekli ve diğer teknik yönlerle ilgili raporlarını hazırlayacaklar. Bütün verileri topladıktan sonra o raporları da bir görmemiz lazım. Olaya ilk müdahale edenler var, görenler var. Bizzat çalışmalara katılan arkadaşlarımız var. Onların da ifadeleri ile olayın cereyan ediş şekli tüm netliği ile ortaya
çıkacak. Şu aşamada o raporun sonucuna ilişkin bir şey söylemek mümkün değil. Aldığım ifadelerde olaya çok seri bir şekilde müdahale edildiği, sivil savunma ekipleri, diğer kurtarma ekipleri dağcılık ekipleri çok seri bir şekilde olaya müdahale etmişler. Ve çığ altından yaralı olarak kurtardıkları vatandaşlarımız var onun için bu arkadaşlarımıza bu cansiperane davranışlarından dolayı teşekkür ediyoruz" dedi.
AK Parti Milletvekili Doç. Dr. Kemalettin Aydın, Torul Kaymakamı Şafak Gürçam ve diğer yetkililerle birlikte Gümüşkayak Tesisleri'nde açıklama yapan Başesgioglu, dağcılık ve kış sporlarının çok riskli spor dalları olduğunu vurguladı. Başesgioğlu, "Bu sporu yapan vatandaşlarımızın her şeye dikkat etmeleri gerekiyor. Hava şartları çevre koşulları, zeminler. Bunlar çok önemli hususlar. Bütün temennim bundan sonra bu şekilde üzücü olaylar yaşanmasın. Spor camiamızın başı sağ olsun" diye konuştu.


Türkiye'de bütün illere ait risk haritaları bulunduğunu vurgulayan Başesgioğlu, olayın meydana geldiği bölgenin risk bölgesi içerisinde bir yer olmadığını söyledi.

iha
Yayın Tarihi : 26 Ocak 2009 Pazartesi 17:36:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?