8
Eylül
2024
Pazar
GÜMÜŞHANE

Belediyeden 500 aileye gıda yardımı

Gümüşhane Belediyesi Sosyal İşler Müdürlüğü Ramazan ayında tespit edilen 500 aileye gıda yardımında bulundu.

Belediye Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Baddal Bayar, ihtiyaçlı vatandaşların tespitinde çok titiz davrandıklarını ve mahalle muhtarlarıyla yapılan işbirliği ile tespit edilen vatandaşları rencide etmeden yardımları dağıttıklarını söyledi.

Belediye olarak yapılan yardımların ihtiyaçlı vatandaşların sorunlarını kökünden çözmeye yetmeyeceğini de bildiklerini ifade eden Bayar, “Biz belediye olarak uzun zamandır Ramazan aylarında hem sıcak yemek hem de gıda yardımı yapıyoruz. Bu senede belediye yeni iş merkezi üzerindeki iftar merkezimizde yine hem sıcak yemek verdik hem de yaklaşık beş yüz ailemize gıda yardımında bulunduk. Bu rakam yaklaşık 2000 kişiye tekabül etmektedir. Bu yapılan yardımlar muhtaç vatandaşlarımızın problemlerini kökünden çözmemekle beraber yinede aile bütçelerine bir miktar katkı sağlamış olacaktır. Ramazan ayının paylaşmak manasına geldiğinin bilinciyle vatandaşlarımıza bu anlamda yardım yapabildiğimiz için mutluyuz” dedi.

Dağıtımı yapılan gıda paketi içeriğinin elden geldiğince acil mutfak ihtiyaçları göz önüne alınarak hazırlandığını anlatan Baddal Bayar “Biz gıda paketlerini hazırlarken bir mutfakta en çok ihtiyaç duyulan kalemleri ön plana aldık. Bu nedenle bir gıda paketi içerisinde şeker, pirinç, mercimek, nohut, sıvı yağ, zeytin, şehriye, makarna, salça, un gibi temel gıda maddelerini olmasını istedik” şeklinde konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 15 Eylül 2009 Salı 16:07:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?