8
Eylül
2024
Pazar
GÜMÜŞHANE

Çay iç fotoğrafını ver

Gümüşhane'nin Tekke beldesindeki Merkez Kıraathanesi sahibi Adnan Çelenkli, çay içen müşterilerinin fotoğraflarını kıraathanesinin duvarında saklıyor.


Gümüşhane-Erzurum karayolu üzerinde bulunan beldede yol yorgunluğunu atmak için tavşankanı çay içmek isteyenlerin durağı Merkez Kıraathanesi oluyor.
Kahvede çay içerken duvardaki büyükçe bir çerçeve ve içinde sıralanmış yüzlerce vesikalık fotoğraf dikkatleri çekerken kahveci Adnan Çelenkli fotoğrafların hikayesini şöyle anlatıyor:


"Yaklaşık 20 yıldır bu kahveyi işletiyorum. Bir masaya çay vermiştim. Boşları alırken masadakilerin kalktığını gördüm ve içlerinden birisi vesikalık resmini düşürmüştü. Dışarı çıktım ve resmi düşüreni aradım. Ancak çoktan gitmişlerdi. Ben de bu vesikalık resmi panoya yapıştırdım. Kim bilir belki gelir de alır diye. Ancak bu fotoğrafı gören belde sakinleri kendi fotoğraflarını da yapıştırmaya başladı. Ve bugün geldiğimiz noktada yaklaşık 600 fotoğrafın birikmiş olduğunu gördük. İçlerinden rahmetli olanlar var. Ve hemen her gün bu fotoğraf albümünü ziyaret edenler eski günleri yad ediyorlar. Güzel bir duygu bizim açımızdan. Diğer yandan bu durum benim satışlarımı da etkiliyor tabi."
Tekke beldesine yolu düşenler Adnan Çelenkli'nin kahvesine uğramadan edemezken çaylarını yudumlayanlar fotoğraf albümüne bakıyor.

iha
Yayın Tarihi : 29 Nisan 2009 Çarşamba 19:05:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?