8
Eylül
2024
Pazar
GÜMÜŞHANE

Çay ve sigara kapı önünde içildi

Ülke genelinde dün başlayan sigara yasağına Gümüşhane’de birçok noktada riayet edildi.
Gümüşhane’nin 2 bin 340 metre rakımlı Kazıkbeli yaylasındaki kahvehanelerde vatandaşlar işyeri sahiplerinin uyarısı ile sigara içmediler.

Birçok tiryaki çayı ile birlikte sigarasını içmek için yağan yağmura rağmen kapı önlerine çıkarak sigaralarını içtiler.

Uygulamanın başında biraz zorluk çekileceğini fakat daha sonra vatandaşların da buna alışacağını belirten işletme sahipleri, sigara yasağının kahvehane esnafını etkileyeceğine fazla ihtimal vermediklerini belirterek, “Bu düzenleme ile insanlarımız daha sağlıklı yaşayacaklar. Birçok insan sigarayı bırakmak durumunda kalacak. Belki başlangıçta bu yasak hepimizi hem ekonomik hem de sosyal olarak etkileyecektir ama insanlarımız alışacaktır.” dediler.

19 Temmuz’da yürürlüğe giren uygulama ile kahvehane, birahane, kafeterya, nargile içilen yerler, lokantalar, dernek ve vakıflara ait lokallerin kapalı alanları, ilk ve ortaöğretim kurumlarının tüm açık ve kapalı alanları, açık havada yapılan spor, kültür, sanat, eğlence faaliyetlerinin yapıldığı yerlerde sigara içmek resmen yasak hale getirilmişti. İlgili işletmelerin yasaya uyup uymadığı sağlık, emniyet, milli eğitim müdürlükleri ve belediye personellerinden oluşturulan ekipler tarafından denetlenecek. Bu ekiplere şehirde polis, kırsal bölgede jandarma eşlik edecek.
 

iha
Yayın Tarihi : 20 Temmuz 2009 Pazartesi 13:03:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?